≫ 

Snapchat lansirao novi gedžet - Pixy leteću kameru

Kompanija Snap posmatra Pixy kao pratioca svoje vodeće aplikacije - Snapchat

  • 0

Snapchat novi gedžet naziva Pixy i to je uređaj "džepne veličine" bez bilo kakvog kontolera. Umesto toga, korisnici imaju na raspolaganju četiri unapred podešene putanje leta.

Pixy lebdi, orbitira ili prati oko pola metra iznad korisnika kako bi snimio fotografije i video snimke, nakon čega sleće na korisnikov dlan. 

Kompanija Snap posmatra Pixy kao pratioca svoje vodeće aplikacije - Snapchat.

Snap navodi da se video snimci i slike sa letova automatski prenose u Snapchat memorije korisnika. Korisnici mogu uređivati slike i deliti ih na bilo kojoj drugoj platformi. Pixy čuva do 100 video zapisa ili 1.000 fotografija.

Gedžet je trenutno dostupan samo u SAD-u i Francuskoj za 229,99 dolara.

Osnovni paket za letenje uključuje Pixy kameru, branik i kaiš za nošenje, kabl za punjenje i punjivu bateriju. Dodatne baterije su dostupne za 19,99 dolara, a dupli punjač baterija je dostupan za 49,99 dolara. Kamera može da napravi pet do osam letova koristeći svoje podrazumevane režime leta pri svakom punjenju baterije.

Snap se u prošlosti upuštao u gadžete sa proizvodima kao što su naočare za kameru Spectacles 3 od 380 dolara i naočare za proširenu stvarnost sledeće generacije Spectacles, koje mogu da preklapaju kompjuterski generisane slike preko vidnog polja korisnika.

Kompanija je nagovestila da je dugoročno posvećena hardveru, što bi moglo otvoriti novi tok prihoda osim reklamnog poslovanja. Međutim, kompanija je u svom poslednjem izveštaju o zaradi ocenila da prihod od hardvera danas "nije materijalan", piše CNBC.

Kompanija je takođe najavila nekoliko funkcija proširene stvarnosti i ažuriranja za programere. Snapchat sada dostiže 600 miliona aktivnih korisnika mesečno i više od 330 miliona aktivnih korisnika dnevno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA