≫ 

Logitech G i Tencent rade na novoj ručnoj konzoli, trebalo bi da je vidimo već ove godine

Gejmeri će moći da strimuju igre sa servisa kao što su Xbox-ov Cloud Gaming i NVIDIA GeForce Now

  • 0

Logitech G, podružnica kompanije Logitech, će raditi sa kineskim Tencent Games-om kako bi razvili potpuno novu ručnu konzolu zasnovanu na oblaku i koja bi trebalo da stigne već ove godine.

Najavljena u tvitu kompanije Logitech uređaj – koji se trenutno naziva samo Logitech G Gaming Handheld – podržavaće nekoliko usluga za igre u oblaku i očekuje se da će biti objavljen ove godine. Do sada nije objavljena nijedna zvanična slika konzole.

"Oduševljeni smo što najavljujemo zvanično partnerstvo sa Tencent Games-om kako bismo kasnije ove godine izbacili na tržište ručni računar za igre u oblaku koji će podržati više servisa za igre u oblaku", navodi se u objavi.

Dalji detalji su podeljeni u postu na blogu koji je potvrdio da će gejmeri moći da strimuju igre sa servisa kao što su Xbox-ov Cloud Gaming i NVIDIA GeForce Now.

Tržište ručnih konzola je značajno poraslo u poslednjih nekoliko godina, najverovatnije podstaknuto lansiranjem Nintendo Switch-a 2017. godine, ali nedavno i sa sličnim Steam Deck-om koji je lansirala kompanija Valve.

Mada, to su generalno konzole koje ne funkcionišu preko oblaka (cloud), poput ove. Svakako će biti zanimljivo videti šta ove dve kompanije mogu da naprave, a po svemu sudeći, nećemo čekati dugo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA