Huawei Watch Fit 2 i Watch GT 3 SE: Vaši lični treneri koji su sa vama u svako doba dana ili noći

Pored njihovog elegantnog dizajna koji krasi perfektna završna obrada visokog sjaja, poslednje verzije Huawei pametnih satova prevashodno promovišu najviši nivo profesionalnog praćenja stanja osnovnih životnih procesa ljudskog tela

  • 7
Huawei watch GT 3 SE Foto: Nikola Anđić

Lansirani bez ikakve pompe na kakvu smo često navikli, Huawei pametni satovi Watch GT 3 SE i Watch Fit 2 dolaze u pravom trenutku, a sa sobom donose niz fantastičnih stvari koje za cilj imaju samo jedno - zdravlje korisnika. 

Primećujete i vi, sigurni smo, koliko s godinama postaje sve teže ostati u ravnoteži sa samim sobom. Huawei nekako uvek ima sluha za te stvari, i ume sa velikim umećem da prepozna ključna pitanja u godinama koje su pred nama.

Svaka nova iteracija pametnog telefona, sata ili bilo kog drugog uređaja ovog giganta nesumnjivo predstavlja poslednji krik tehnologije, ali nas posebno oduševi sposobnost njihovih tehnologa da konstruišu moderne, dizajnerski izrazito privlačne satove, koji nisu samo lepi na oko, već su dobri i za vaše blagostanje.

Modni detalj koji je mnogo, mnogo više od toga

Kao i obično, Huawei je i ovoga puta ispoštovao neke osnovne principe svog poslovanja.

Pored njihovog elegantnog dizajna koji krasi perfektna završna obrada visokog sjaja, poslednje verzije Huawei pametnih satova prevashodno promovišu najviši nivo profesionalnog praćenja stanja osnovnih životnih procesa ljudskog tela.

Huawei watch GT 3 SE Foto: Nikola Anđić

Ono što ćete sa ovim uređajima moći da radite će mnogima zvučati gotovo nemoguće i suludo, ali ipak, evo nas, probali smo i videli i sami.

Možete da pratite svoje zdravstvene i fitnes rezultate, u svako doba dana i na vrlo visokom, naučno relevantnom nivou.

Kontrola ličnih parametara, poput težine, ritma dnevne aktivnosti sa statističkim podacima na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, kvaliteta sna, broja preduzetih koraka, dinamike otkucaja srca, pređene kilometraže po danu, sagorevanja kalorija, učestalosti i intenziteta raznih vrsta treninga i još mnoge druge korisne, ali i zabavne, funkcije, korisnicima su od sada dostupni na vrlo jednostavan i prilagodljiv način.

Vaš lični trener koji je sa vama 24/7

Pre svega, treba istaći da se ova dva modela Huawei pametnih satova tek neznatno razlikuju u onome što nude. Da budem potpuno iskren, razlika između ova dva uređaja je prevashodno u dizajnu.

HUAWEI WATCH FIT 2 Foto: Nikola Anđić

Kada govorimo o Watch GT 3 SE modelu, na raspolaganju vam je AMOLED ekran od 1,43 inča (466 x 466 piksela) u kućištu od 46 mm, dok je ekran Watch Fit 2 uređaja drugačijeg oblika, ali takođe AMOLED ekran od 1,74 inča 7:10 (336 x 480 piksela).

Watch Fit 2, pored toga što je jedan od najpovoljnijih Huawei pametnih satova, ne zaostaje mnogo za svojim nešto zvučnijim parnjacima. Ipak, ono što je najvažnije, visoko sofisticirana tehnologija odlikuje oba modela.

Pored idržljivih baterija, tu su i mnogobrojni senzori za praćenje sna, nivoa stresa, otkucaja srca, nivoa kiseonika u krvi (SpO2), temperature kože i drugih parametara.

Svaka funkcija je prilično jednostavna i zgodna za korišćenje, što vam omogućava nesmetano prilagođavanje.

Svi podaci se na ovim modelima prikazuju u jasnim, dinamičkim grafikonima kako biste bolje razumeli svoje zdravlje na pristupačniji način.

Naravno, prva stvar koju smo uradili sa ovim uređajima je da smo ih odneli u teretanu i probali da treniramo s njima. I tu su zaista počeli da blistaju. Stekli smo utisak da ovo nisu samo gedžeti, već lični treneri koji su sama u bilo koje doba dana ili noći.

Njihova multifunkcionalnost će i najveće skeptike ostaviti bez reči, jer ovi uređaji podržavaju više od 100 režima za vežbanje.

Tu su "lični treneri", kursevi trčanja i planovi treninga, "Indeks sposobnosti trčanja" za procenu nečijih trkačkih veština i mnogo toga drugog.

Ono što nas je posebno oduvalo jesu spektakularni senzori koji korisnika obaveštavaju kada nepravilno radi određene vežbe!

Reč je o tehnologiji poslednje generacije, pa ne čudi što je njihov, primera radi, senzor otkucaja srca izuzetno precizan, sa odstupanjem od samo 0,3%, u poređenju sa Polar H10 senzorom kao referencom, a sve zahvaljujući nadograđenom AI algoritmu za efikasnije filtriranje bučnih signala.

Zapravo, toliko je inovativnih rešenja koja na ovaj ili onaj način utiču pozitivno na život korisnika, da ih nije moguće sve pobrojati u samo jednom prikazu.

Ono što vredi dodati jeste da, pored mnogobrojnih zdravstvenih i fitnes funkcija, sva tri modela pružaju mogućnost povezivanja sa iOS i Android uređajima, kao i brojne instalacije u AppGallery-u.

Huawei nas je već navikao da od njihovih uređaja očekujemo fantastičan dizajn i još bolju funkcionalnost, a u duhu praznika ovo može biti savršen poklon za vaše voljene ili za vas same - niko vam ne brani da volite sami sebe!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    24. decembar 2022 | 09:00

    Koliko samo nepotrebnih stvari kupuju ljudi sa viskom love?! Ovo i kad bih dobio na poklon, bez razmisljanja bih prodao i sa tim parama, makar na jedan dan negde otputovao. Svi imamo sat na telefonu, ako je do modnog detalja, na hiljade kvalitetnih i lepih satova ima, tako da mi nikad nece biti jasno to pomodarstvo i kupovina glupih gedzeta. Zamisli, zavibrira ti sat, javlja ti da imas poruku, ili da ti zvoni telefon. Vau! Sve sto sadrzi taj sat, ne kosta ni 50 evra, ali zato agresivne reklame napumpaju cenu za pacijente. Isto kao i za ajfon, a i za gomilu drugih skupih gluposti. Lep pozdrav svima.

  • Đole

    24. decembar 2022 | 13:06

    Radim 24x7, GT3 mi mnogo pomaže. Zaista kvalitet pravi Huawei, kad budem kupovao telefon znam da ću njihov. Dok ne dočekam penziju, makar će moći da ustanove vreme moje smrti prema satu. Ne vredi objašnjavati ljudima koji su besposleni.

  • ...

    24. decembar 2022 | 10:12

    Kakav glup komentar, kome ne treba ne mora ni da kupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA