≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple Reality VR/AR naočare bi mogle da imaju najbolji displej na tržištu, ali i najskuplji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgleda da bi ovaj uređaj mogao daleko da nadmaši konkurenciju

  • 0
Apple XR naočare Foto: hurricanehank / Shutterstock.com

Predstojeći događaj Apple-a, WWDC, trebalo bi da bude mesto na kojem će biti predstavljene Reality Pro XR naočare. Već smo imali priliku da vidimo brojne detalje o ovom uređaju, ali najnovije informacije ukazuju da bi Apple Reality Pro naočare mogle da imaju najbolji, ali i najskuplji displej na tržištu.

Analitičar u oblasti displeja, Ros Jang, tvitovao je neke navodne detalje vezane za ekran novog Apple uređaja. Izgleda da bi ovaj uređaj mogao daleko da nadmaši konkurenciju.

Konkretnije, Jang kaže da Reality Pro naočare imaju dva mikro LED ekrana od 1.41 inča sa 4.000 piksela po kvadratnom inču (PPI) i neverovatnih 5.000 nita svetlosti.

Kako se ovo poređuje sa drugim uređajima? Jang pojašnjava da ćete dobiti 4K rezoluciju po oku. Drugim rečima, ovo bi nadmašilo Meta Quest Pro, koji nudi 1.800 x 1.920 piksela po oku. Takođe bi premašilo PlayStation VR 2, koji nudi 2.000 x 2.040 piksela po oku.

Sa druge strane, cifra od 5.000 nita je takođe neobično visoka za osvetljenje ekrana. Nema podataka o Quest Pro-u, ali Quest 2 je dostigao skromnih 100 nita, dok PSVR 2 navodno nudi 265 nita svetlosti.

Vredi napomenuti da Quest 2 košta 400 dolara, dok je cena PSVR 2 - 550 dolara. Očekuje se da će Apple-ove naočare koštati nekoliko hiljada dolara, tako da ovo nije baš fer poređenje. Međutim, Quest Pro ima početnu cenu od 1.500 dolara, što ga čini prikladnijom komparacijom.

Ipak, ove specifikacije sugerišu da će Apple Reality Pro naočare nadmašiti čak i premium konkurente kada je u pitanju vizuelno iskustvo. Ali hardver ne znači ništa bez softvera, pa smo nestrpljivi da vidimo da li Apple ima bilo kakve ključne aplikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA