≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple planira i jeftiniju verziju Vision Pro naočara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pretpostavlja se da će pristupačniji model imati manje sofisticiran procesor, jednostavniji ekran i manje kamera

  • 0

Apple već radi na dva nova modela Vision naočara, nedugo nakon predstavljanja svog najnovijeg Vision Pro XR uređaja. Ovaj model, sa cenom od 3.500 dolara, još nije ni lansiran, ali izgleda da je Apple već okrenut budućim projektima.

Poznati novinar Bloomberg-a, Mark Gurman, otkriva da se Apple fokusira na razvoj pristupačnijeg modela Vision naočara, kao i na model koji će nadmašiti trenutni Vision Pro.

Pretpostavlja se da će pristupačniji model imati manje sofisticiran procesor, jednostavniji ekran i manje kamera. Takođe, mogao bi imati osnovniji dizajn trake za glavu i verovatno neće sadržati ugrađene zvučnike, pa će korisnici možda morati da se oslone na AirPods.

Međutim, Gurman ističe da Apple najverovatnije neće izbaciti EyeSight ekran i mogućnost praćenja pokreta očiju i ruku na ekonomičnijem modelu, budući da bi ove karakteristike mogle biti ključne za celu seriju. Dakle, ne očekuju se nikakvi kontroleri.

Po Gurmanu, predviđa se da će se jeftiniji Vision model pojaviti najranije krajem 2025. godine.

Gurman takođe navodi da će naslednik trenutnog Vision Pro modela biti opremljen snažnijim procesorom. Bez obzira na sve, Apple pokazuje snažnu posvećenost dugoročnom razvoju ovog uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA