≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Huawei registrovao "Vision Pro" u Kini, Apple u problemu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom trenutku Huawei ima linije proizvoda koje uključuju pametne naočare Vision Glass i seriju uređaja nazvanu Huawei Vision Smart Screen. Trenutno nemaju Vision Pro proizvod

  • 0
Apple Vision Pro Foto: Tanjug/AP

Kineska kompanija Huawei je registrovala zaštitni znak za naziv "Vision Pro" četiri godine pre nego što je predstavljen Apple Vision Pro - ali ovo nije prvi put da Apple ima takve probleme sa imenovanjem.

Apple je odavno prestao da dodaje prefiks "i" u nazive novih uređaja, ali Apple TV je prvobitno bio najavljen kao iTV. Međutim, velika britanska televizijska kuća ITV se pobunila. Tada je naziv "iPad" prvo bio licenciran kompaniji Fujitsu, a "iOS" je bio zaštitni znak kompanije Cisco - kao i "iPhone".

Sada, prema izveštaju Gizmo China, ista stvar se ponavlja sa Apple Vision Pro. Publikacija je pronašla unos za "Vision Pro" u Kineskoj mreži za zaštitu žigova, podnet od strane Huaweija 16. maja 2019. godine.

Trenutno, taj unos daje kompaniji ekskluzivna prava na naziv od 28. novembra 2021. do 27. novembra 2031. godine. Odobreni unos navodi da će se naziv koristiti na proizvodima koji uključuju naočare za virtualnu realnost.

Trenutno, Huawei ima linije proizvoda koje uključuju pametne naočare Vision Glass i seriju uređaja nazvanu Huawei Vision Smart Screen. Trenutno nemaju Vision Pro proizvod. U teoriji, Apple bi mogao morati da promeni naziv uređaja kako bi ga prodavao u Kini. Druga mogućnost je da jednostavno ne prodaje uređaj u toj regiji - a Apple je rekao da će prvo lansirati Apple Vision Pro samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Međutim, verovatnije je da će Apple nastaviti sa nazivom i u nekom trenutku postići dogovor sa Huawei-jem. To se dogodilo u svim sličnim slučajevima, osim sa ITV-em - koji zaista ne bi mogao da izgubi naziv koji koristi od 1955. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA