Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta planira da nadmaši Apple-ov Vision Pro jeftinijim naočarima bez kontrolera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta planira da svoj naredni headset, kodnog imena Ventura, učini još jeftinijim

  • 0

Mark Gurman izvestio je u svom novom Power On biltenu za Bloomberg da je Meta promenila marketinške planove za svoj Quest headset nakon što je Apple ranije ove godine najavio Vision Pro. Deo plana je izdavanje VR naočara bez kontrolera kako bi se smanjili troškovi u narednoj godini.

Gurman navodi da mu je osoba iz Meta rekla da se kompanija trenutno nalazi u fazi "plašimo se Apple-a", upoređujući situaciju s industrija mobilnih telefona neposredno pre lansiranja iPhone-a. Navodi da je kompanijina promena fokusa s metaversa na praktičnu upotrebu naočara - gejming i produktivnost, direktan odgovor na Apple-ovu promociju Vision Pro.

Možda bi se moglo reći da su Apple-ove naočare bliže stvarnosti nego potpunim virtuelnim svetovima, iako njihova cena definitivno nije.

Meta planira da svoj naredni headset, kodnog imena Ventura, učini još jeftinijim - Quest 3 već košta manje od 15% cene Vision Pro - i udobnijim, bez žrtvovanja rezolucije ekrana. Gurman takođe navodi da Meta razmatra mogućnost ukidanja kontrolera u paketu, omogućavajući korisnicima da koriste samo gestove rukama ili da zasebno kupuju kontrolere.

Iako Apple i Meta ciljaju na različita tržišta, trenutno postoji VR tržište koje se svodi na "ljude koji žele VR slušalice" - dakle, pionire u oblasti. Meta pokušava da predvidi kako će se tržište razvijati kad se proširi, i da bi osigurala svoju poziciju, kompaniji je potreban drugačiji proizvod, ili riskira da Quest postane zastareo poput klasičnih mobilnih telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA