Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple Vision Pro u prodaji u SAD-u već 2. februara, u Evropi ni na vidiku

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple najavljuje početak narudžbina za svoj inovativni naglavnik Vision Pro od 19. januara, s početkom isporuke u februaru

  • 0
Apple Vision Pro Foto: Tanjug/AP

Apple je zvanično objavio da će od 19. januara početi da prihvata narudžbine za svoj najnoviji proizvod, Apple Vision Pro. Ovaj uređaj predstavlja značajan napredak u oblasti virtualne i proširene stvarnosti, obećavajući revolucionarno korisničko iskustvo. Slobodna prodaja uređaja u Apple prodavnicama i preko interneta počinje 2. februara.

Apple Vision Pro predstavlja ključni proizvod u novoj eri "prostornog računarstva", kako ga je opisao Tim Kuk, direktor kompanije. Uređaj će korisnicima omogućiti pristup brojnim aplikacijama prilagođenim za 3D iskustvo, uključujući poslovne alate kao što su Microsoft 365 i Slack, kao i zabavni sadržaj poput Apple TV+, Disney+ i igre iz Apple Arcade-a.

Jedna od ključnih karakteristika Vision Pro-a je privatnost. Novi sistem autentifikacije, Optic ID, koristi analizu oka za otključavanje uređaja i autorizaciju plaćanja preko Apple Pay-a. Apple ističe da podaci o praćenju pokreta oka ostaju strogo privatni.

Za sada nema zvaničnih informacija o datumu izlaska proizvoda na tržištima van SAD-a. Cena osnovne konfiguracije u Sjedinjenim Američkim Državama iznosi 3.499 dolara, uključujući M2 procesor i 256 GB prostora za skladištenje. Dodatna oprema poput ZEISS-ovih sočiva s dioptrijom biće dostupna po dodatnoj ceni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA