Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple razjasnio koliko uređaja možete pratiti u Find My aplikaciji, ali ne računaju se svi uređaji isto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo povećanje limita počelo je sa iOS 16 i iPadOS 16 verzijama, ali promena nije odmah bila vidljiva na Apple-ovoj web stranici

  • 0
Apple Find My Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Apple je nedavno ažurirao svoju stranicu za podršku, potvrđujući da se u Find My aplikaciju na iPhone-u i iPad-u sada može dodati do 32 uređaja, što je značajno povećanje u odnosu na prethodni limit od 16.

U dokumentu se navodi: "U Find My aplikaciju možete dodati do 32 uređaja. Pored AirTag uređaja i dodataka trećih strana koji podržavaju Find My mrežu u kartici 'Predmeti', AirPods Max se računa kao jedan uređaj, AirPods i AirPods Pro (prve generacije) kao dva, dok se AirPods Pro (druge generacije) računaju kao tri uređaja."

Neki modeli AirPods slušalica računaju se kao više uređaja zbog pojedinačnog brojanja svake slušalice i punjača.

Među uređajima koji se računaju u ovaj limit spadaju AirTags, AirPods, noviji MagSafe novčanici, određene Beats slušalice, dodaci trećih strana sa podrškom za Find My i druge stvari, prema navodima iz Apple-a. Jednom kada se uređaji dodaju u aplikaciju, korisnici mogu pratiti lokaciju svakog od njih na mapi na iPhone-u, iPad-u i Mac-u.

Ovo povećanje limita počelo je sa iOS 16 i iPadOS 16 verzijama, ali promena nije odmah bila vidljiva na Apple-ovoj web stranici.

Zašto postoji ograničenje broja uređaja?

Ograničenje broja uređaja u Find My aplikaciji može izgledati kao nepotrebna komplikacija, posebno za veće porodice koje koriste više Apple uređaja i dodataka. Međutim, postoji nekoliko mogućih razloga za ovakvo ograničenje.

Prvo, tehnička ograničenja su ključan faktor. Upravljanje većim brojem uređaja može značiti veći zahtev za procesorskim kapacitetom i baterijom, što može uticati na performanse i trajanje baterije na uređajima. Drugi razlog može biti održavanje efikasnosti i pouzdanosti Find My mreže, sprečavajući njen prekomerni rad usled preopterećenja velikim brojem praćenih uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA