Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovatno će biti potrebne čak četiri generacije Vision Pro naočara kako bi uređaj dostigao "pun potencijal"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kritike prvih korisnika Vision Pro headseta odnose se na težinu i nezgrapnost uređaja, što otežava njegovo korišćenje tokom dužeg vremenskog perioda

  • 0

Prema nedavno objavljenim informacijama Marka Gurmana, poznatog tech novinara Bloomberga, Apple Vision Pro naočare bi mogle da dostignu svoj "puni potencijal" tek nakon četiri generacije uređaja. Ovaj uvid dolazi direktno iz Apple-ove grupe za Vision proizvode, koja smatra da je pred njima još mnogo posla pre nego što uređaj postane dovoljno razvijen za svakodnevnu upotrebu korisnika.

Kritike prvih korisnika Vision Pro headseta odnose se na težinu i nezgrapnost uređaja, što otežava njegovo korišćenje tokom dužeg vremenskog perioda. Pored toga, korisnici se žale i na slabu bateriju, nedostatak posvećenih aplikacija, kao i na brojne softverske greške u visionOS-u. Da bi Apple rešio ove probleme, neophodna je miniaturizacija uređaja, poboljšanje trajanja baterije, razvoj specifičnih aplikacija i ispravka softverskih grešaka.

Gurman sugeriše da bi Vision Pro, ukoliko uspešno prevaziđe ove izazove kroz naredne generacije, mogao čak i da zameni iPad. Apple je imao "mešovite rezultate" u pokušajima da iPad pozicionira kao zamenu za Mac, posebno kada je u pitanju multitasking sa funkcijama poput Stage Managera. iPad trenutno zauzima nejasnu poziciju unutar Apple-ovog portfolija proizvoda, čime je izgubio svoju prvobitnu svrhu.

Sa početnom cenom od 3,500 dolara, Vision Pro zahteva hardverska unapređenja, niz softverskih ažuriranja, kao i bolju podršku razvojnih programera aplikacija i kreatora sadržaja da bi stvarno postao zamena za iPad koja ima potencijal. Do tada, Gurman Vision Pro opisuje kao prototip — samo jedan za koji morate platiti Apple-u privilegiju da ga testirate.

Uprkos izazovima, Apple-ov pristup razvoju Vision Pro headseta ukazuje na njihovu posvećenost inovacijama i poboljšanju korisničkog iskustva. Ako Apple uspe da implementira neophodne promene kroz naredne generacije, Vision Pro bi mogao da predstavlja revoluciju u načinu na koji korisnici interaguju sa digitalnim sadržajem, postavljajući nove standarde u industriji nosivih uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA