Vreme čitanja: oko 1 min.

Budućnost nosivih uređaja ili potpuni promašaj? Videli smo Humane AI Pin iz prve ruke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Humane AI Pin, koji koristi napredne tehnologije za projekciju i interakciju bez fizičkog dodira, na prvi pogled nudi zanimljivu viziju budućnosti

  • 0

Na ovogodišnjem MWC 2024 sajmu u Barseloni, Humane AI Pin je izazvao podeljene reakcije među publikom i stručnjacima. Ovaj inovativni uređaj, koji predstavlja pokušaj da se korisnicima ponudi alternativa klasičnim ekranima kroz projekciju informacija direktno na kožu, suočava se sa izazovom da opravda svoje postojanje na tržištu koje nije jasno artikulisalo potrebu za takvom tehnologijom.

Humane AI Pin, koji koristi napredne tehnologije za projekciju i interakciju bez fizičkog dodira, na prvi pogled nudi zanimljivu viziju budućnosti. Međutim, detaljnijom analizom, postaje očigledno da su postojali značajni izazovi u praktičnoj primeni ovog uređaja.

Korisnici su izrazili zabrinutost u vezi sa intuitivnošću gestova potrebnih za kontrolu uređaja, kao i sa jasnoćom i praktičnošću projekcija na koži, koje su se pokazale kao manje efikasne u različitim svetlosnim uslovima.

Humane AI Pin Foto: Nikola Momčilović

Dodatno, visoka cena uređaja od 699 dolara, zajedno sa mesečnom pretplatom od 24 dolara, postavila je pitanje vrednosti koju AI Pin donosi u odnosu na postojeće pametne uređaje koji već nude slične ili bolje funkcionalnosti po nižoj ceni.

Sigurnost i privatnost podataka su, prema izjavama proizvođača, na visokom nivou zahvaljujući enkripciji podataka, ali je potrebna stalna internet konekcija i skladištenje podataka u oblaku izazvalo dodatne brige među potencijalnim korisnicima.

Jasno je da Humane AI Pin predstavlja hrabar, ali i kontroverzan pokušaj inovacije u tehnološkoj industriji. Budućnost ovog uređaja će zavisiti od sposobnosti kompanije da se prilagodi povratnim informacijama korisnika i da unapredi uređaj u skladu sa stvarnim potrebama i željama tržišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA