≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2 naočara, ovo je mogući razlog

Vreme čitanja: oko 1 min.

PSVR 2 je lansiran u februaru prošle godine kao dodatak za PlayStation 5, po ceni od 549 dolara, ali podaci IDC-a ukazuju na pad isporuka u svakom kvartalu od tada

  • 0
PlayStation VR2 PSVR2 Foto: agencies / Shutterstock.com

Sony se suočava sa značajnim izazovima u vezi sa svojim najnovijim dodatkom za virtualnu realnost, PlayStation VR2 (PSVR 2), nakon što je proizveo više od dva miliona jedinica. Prema izveštaju Bloomberga, kompanija je odlučila da privremeno obustavi proizvodnju kako bi se fokusirala na prodaju trenutnih zaliha.

PSVR 2 je lansiran u februaru prošle godine kao dodatak za PlayStation 5, po ceni od 549 dolara, ali podaci IDC-a ukazuju na pad isporuka u svakom kvartalu od tada.

Glavni problem, kako sugeriše Bloomberg, leži u nedostatku sadržaja za ove VR naočare. PSVR 2 podržava nekoliko AAA igara, uključujući Horizon Call of the Mountain, Gran Turismo 7 i naslove iz Resident Evil serijala, kao i razne manje naslove. Međutim, s obzirom na to da slušalice koštaju više od same PS5 konzole, očekivanja su visoka. Bloomberg takođe navodi da su Meta i Apple suočeni sa sličnim izazovima u vezi sa sadržajem za svoje naočare.

Pored privremenog zaustavljanja proizvodnje, Sony se suočio i s nedavnim otpuštanjima koja su imala značajan uticaj na timove zadužene za razvoj VR igara. Među pogođenima su London Studio i razvojni tim Firesprite, poznat po radu na igri Horizon Call of the Mountain, što je rezultiralo otpuštanjem oko 900 zaposlenih, odnosno 8% ukupne radne snage kompanije.

U pokušaju da poveća količinu sadržaja dostupnog za svoje slušalice, Sony je nedavno najavio da testira podršku za PC, nudeći "mogućnost da PSVR 2 igrači pristupe dodatnim igrama na PC-ju". Trenutno nije jasno koliko će podrška za PC naslove biti široko rasprostranjena, ali se očekuje da će biti dostupna kasnije ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA