Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta Quest 3 konačno dobija ležeći režim za udobnije gledanje filmova, evo kako se uključuje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored uvođenja ležećeg režima, Meta je objavila i unapređenja passthrough tehnologije za Quest 3

  • 0
Meta Quest 3 Foto: Andre Weening / Shutterstock.com

Meta je objavila ažuriranje softvera za svoj najnoviji VR uređaj, Meta Quest 3, koje donosi opciju ležećeg režima, funkcionalnost koja je već bila dostupna na prethodnim modelima Quest 2 i Pro. Ova opcija, koja omogućava korisnicima da koriste aplikacije dok leže, počela je sa distribucijom u ponedeljak, prema obaveštenju koje je Meta podelila sa svojom zajednicom.

Za aktivaciju ležećeg režima, korisnici treba da idu do Podešavanja (Settings) > Eksperimentalno (Experimental) i omoguće opciju Koristi aplikacije ležeći (Use Apps While Lying Down). Ova opcija posebno koristi onima koji žele udobnost gledanja filmova ležeći, što je funkcija koja je dostupna na skupljem Apple Vision Pro uređaju od samog početka. Isto tako, ležeći režim predstavlja značajnu prednost za osobe sa zdravstvenim ograničenjima koje im onemogućavaju duže vreme provedeno u uspravnom položaju.

Pored uvođenja ležećeg režima, Meta je objavila i unapređenja passthrough tehnologije za Quest 3, optimizujući video passthrough kako bi se poboljšala "percepirana rezolucija". Ovo znači da bi tekst na malim ekranima, poput onih na pametnim telefonima, trebalo da bude jasniji, a poboljšani su i boja, ekspozicija, kontrast i dinamički opseg, što dovodi do realističnijeg prikaza boja.

Meta Quest 3 sada takođe podržava upotrebu spoljnih mikrofona preko USB-C porta, a korisnici mogu koristiti i mikrofone koji nisu USB-C uz pomoć adaptera, birajući željeni mikrofon u Podešavanjima (Settings) > Eksperimentalno (Experimental).

Za sve VR uređaje, najnovije softversko ažuriranje omogućava strimerima koji koriste Meta Quest aplikaciju da nastave sa strimingom kada skinu slušalice, umesto da ekran postane crn. Meta isto tako testira funkciju u Horizon Worlds koja omogućava korisnicima da se direktno pridruže prijateljima koji dele svoju lokaciju i nalaze se u javnom svetu, direktno iz aplikacije People u univerzalnom meniju.

Ažuriranje je započelo sa distribucijom u ponedeljak, stoga korisnici koji još nisu primili ažuriranje treba da budu strpljivi, jer će im biti dostupno uskoro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA