Neki Apple Vision Pro korisnici pate od modrica, glavobolje i bolova u vratu

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iako je možda dobro ocenjen, visokotehnološki nosivi uređaj dolazi sa važnim upozorenjem: Ukoliko ga nosite duže - više od sat vremena ili tako - rizikujete bol u vratu, glavobolje, zamor očiju i bolove u leđima

Neki korisnici Apple Vision Pro-a suočavaju se s problemima nakon što su shvatili da virtualno stvarnost naočare ipak nisu tako blage za oči.

Emili Olman je svoj uređaj od 3.500 dolara dobila u februaru i rekla je za MarketWatch da je dobila dve masnice na oku nakon što ga je prvi put nosila otprilike sat vremena.

"Nisam mogla mnogo da ga koristim prvih nekoliko nedelja jer mi je prvo pristajanje bilo loše," rekla je Olman, glavna medijska zastupnica u kompaniji Hopscotch Interactive, koja ima sedište u Kensingtonu, Kalifornija. Olman koristi uređaj za snimanje video zapisa za komercijalne i stambene klijente nekretnina.

Dodala je da je imala "kao, jako tamne masnice na oku" nakon nošenja Apple Vision Pro-a, koji, kako je rekla, "očigledno je stavio previše težine na moje obraze".

Olman nije jedina koja je patila od novih VR naočara kompanije Apple. Ijan Boukraft, izvršni direktor konsultantske firme Signal and Cipher, osećao je bol u osnovi lobanje i gornjem delu leđa nakon dvosatne sesije, rekao je u intervjuu. 

Apple Vision Pro izaziva divljenje i izazove, ali i masnice na oku i druge nevolje među ranim korisnicima naočara za mešanu stvarnost. Iako je možda dobro ocenjen, visokotehnološki nosivi uređaj dolazi sa važnim upozorenjem: Ukoliko ga nosite duže - više od sat vremena ili tako - rizikujete bol u vratu, glavobolje, zamor očiju i bolove u leđima, prema korisnicima uređaja i Apple-ovoj literaturi.

Apple je uputio MarketWatch na svoje smernice za korisnike, ali nije pružio formalan komentar. Kompanija je saopštila da je većina korisnika dala najviše ocene Apple Vision Pro-u, a malo njih se žalilo na fizičke efekte.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA