Vreme čitanja: oko 1 min.

Rabbit R1 je još jedan AI asistent koji nema nikakvu svrhu niti funkcionalnost

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja je da R1 postane najjednostavniji računar koji koristite

  • 0

Na nedavnom CES 2024 sajmu , kompanija Rabbit je predstavila svoj najnoviji uređaj - Rabbit R1. Sa retro dizajnom i upadljivom narandžastom bojom, ovaj uređaj brzo je privukao pažnju. Ipak, nakon što su mnogi počeli da koriste ovog "AI asistenta", postalo je jasno da R1 ima značajnih problema.

Rabbit R1 nije zamišljen kao zamena za pametni telefon, već kao dopuna. Ideja je da R1 postane najjednostavniji računar koji koristite. Bez aplikacija i komplikovanih menija, upravljanje se svodi na pritisak dugmeta, glasovne komande i upotrebu veštačke inteligencije.

U teoriji, R1 bi trebalo da odgovara na svako pitanje koje mu postavite, od cene akcija do prognoze vremena. Osim toga, povezivanjem sa različitim servisima i aplikacijama, trebalo bi da olakša svakodnevne zadatke kao što su naručivanje hrane ili nešto slično.

Međutim, u praksi se susreće s brojnim izazovima. Preciznost u odgovorima varira, a uređaj često pruža zastarele ili netačne informacije. Posebno je problematično što ne može pouzdano da odredi lokaciju, često prikazujući vremensku prognozu za pogrešne gradove ili čak pogrešnu vremensku zonu.

Većina jednostavnih zadataka zahteva upotrebu telefona, što postavlja pitanje praktičnosti R1. Dodatno, mnoge funkcije poput alarma, GPS navigacije, kalendari, kontakti, snimanje slika i videa, tajmeri i druge trenutno nisu dostupne.

Iako Rabbit planira nadogradnje tokom godine, prvi utisci su ključni i na osnovu njih R1 ne ostavlja dobar prvi utisak. Ima svoje momente kada deluje kao koristan alat za pretragu, ali isto tako često ne uspeva da ispuni očekivanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA