Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča se da će MacBook uređaji sa savitljivim ekranom biti isporučeni 2026. godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preklopni MacBook nije jedini preklopni uređaj na kojem Apple radi

  • 0
Apple MacBook Air Foto: Apple

Apple je u procesu razvoja preklopnih MacBook-ova, a prema najnovijim informacijama od analitičara lanca snabdevanja Ming-Či Kvou, očekuje se da će kompanija isporučiti više od milion uređaja sa savitljivim ekranom od 20 inča u 2026. godini. Ovo je promena u odnosu na prethodnu projekciju da će isporuke početi 2027. godine.

Kuo navodi da Apple razmatra i opciju ekrana od 18,8 inča. Kada je zatvoren, verzija od 20 inča će izgledati kao MacBook veličine 14 do 15 inča, dok će uređaj od 18,8 inča podsećati na MacBook od 13 do 14 inča.

Apple sarađuje sa LG Display-om kako bi ekran bio što manje podložan naborima, prema Kvou. Očekuje se da će uređaj imati Apple-ov M5 procesor i mogao bi ući u proizvodnju već krajem sledeće godine.

Prve glasine o Apple-ovom preklopnom uređaju od 20 inča pojavile su se 2022. godine, kada je još jedan analitičar, Ros Jang, skrenuo pažnju na ovaj projekt, a kasnije ga je potvrdio i Mark Gurman iz Bloomberga. Prema Gurmanu, hibridni uređaj između iPad-a i MacBook-a mogao bi da ima dualni ekran bez fizičke tastature i tačpeda.

U 2022. godini, korejska publikacija The Elec iznela je potencijalni vremenski okvir za Apple-ov rad na preklopnim uređajima sa ekranima koje proizvodi Samsung. Tada su izveštavali da će Apple verovatno početi rad na ovim uređajima nakon što uvede OLED ekrane na iPad ili MacBook. S obzirom na to da sada imamo OLED iPad Pro, preklopni uređaji bi mogli biti sledeći korak.

Preklopni MacBook nije jedini preklopni uređaj na kojem Apple radi. U februaru ove godine, izveštaj od The Information otkrio je da Apple i dalje radi na najmanje dva prototipa preklopnih iPhone-a koji se zatvaraju horizontalno. Glasine takođe sugerišu da Apple razvija i preklopni iPad, koji je, prema Gurmanu, još uvek u ranim fazama razvoja. Kompanija je navodno fokusirana na eliminisanje vidljivih nabora na ekranu preklopnog iPad-a, što je problem sa kojim se Samsung još uvek bori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA