PlayStation 2 bio je najprodavanija konzola u istoriji, bar dok se nije pojavio PS4

O velikoj popularnosti četvrte generacije PlayStationa dovoljno govori i podatak da je ovo konzola koja je najbrže prodata do 100 miliona komada

  • 1

Sonyjev PlayStation 2 najprodavanija je konzola u istoriji, čija je ukupna prodaja dosegla više od 155 miliona komada, a japanskoj kompaniji trebalo je pet godina i devet meseci za prodaju 100 miliona komada.

Čini se kako je aktualna verzija na dobrom putu za obaranje tog rekorda najprodavanije konzole, ali to će zavisiti koliko će još PS 4 biti dostupan na tržištu i kolika će biti cena konzole nakon što se pojavi PlayStation 5.

Iz Sonyja navode da je u poslednja tri meseca prodato 3,2 miliona komada poslednje generacije PlayStationa. S obzirom na to da su u aprilu prijavili prodaju od ukupno 96,8 miliona modela PS4, to znači da je prodaja te konzole dosegla 100 miliona.

Ipak, može da se očekuje da će se trend smanjenja prodaje nastaviti jer već sledeće godine očekujemo novu generaciju konzole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA