Prvo se zvao Puck-Man, ali se neko setio da će ljudi P zameniti sa F: 40. rođendan žutog "žderača"

Dizajner igrice Toru Ivatani došao je na ideju o obliku glavnog lika kada je uzeo parče pice i shvatio da ga ostatak podseća na širom otvorena usta

  • 1

Jedna od najpopularnijih video-igrica svih vremena Pac-Man puni 40 godina.

U ovoj igrici, okrugli lik sa ustima koja se otvaraju i zatvaraju juri lavirintom gutajući tačkice i povremeno voćkice radi dodatnih bodova i izbegava četiri duha koji se zovu Blinki, Pinki, Inki i Klajd. Svaki igrač Pacmana zna da je najveća radost jurnjava za duhovima koji i sami mogu da postanu jestivi.

Igrica je prvobitno nazvana Puck-Man (Pukman), od japanske reči "gutati", ali je promenjena kada je stigla na američko tržište iz bojazni da će dobiti bezobrazniju konotaciju kada dođe do promene slova "P" u "F".

Dizajner igrice Toru Ivatani došao je na ideju o obliku glavnog lika kada je uzeo parče pice i shvatio da ga ostatak podseća na širom otvorena usta.

Prema njegovim rečima, Pacman je bio namenjen ženama i parovima, jer je bio drugačiji od nasilnih pucačkih igrica koje su tada vladale igraonicama u Japanu.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA