• 1

Prvo se zvao Puck-Man, ali se neko setio da će ljudi P zameniti sa F: 40. rođendan žutog "žderača"

Dizajner igrice Toru Ivatani došao je na ideju o obliku glavnog lika kada je uzeo parče pice i shvatio da ga ostatak podseća na širom otvorena usta

  • 1

Jedna od najpopularnijih video-igrica svih vremena Pac-Man puni 40 godina.

U ovoj igrici, okrugli lik sa ustima koja se otvaraju i zatvaraju juri lavirintom gutajući tačkice i povremeno voćkice radi dodatnih bodova i izbegava četiri duha koji se zovu Blinki, Pinki, Inki i Klajd. Svaki igrač Pacmana zna da je najveća radost jurnjava za duhovima koji i sami mogu da postanu jestivi.

Igrica je prvobitno nazvana Puck-Man (Pukman), od japanske reči "gutati", ali je promenjena kada je stigla na američko tržište iz bojazni da će dobiti bezobrazniju konotaciju kada dođe do promene slova "P" u "F".

Dizajner igrice Toru Ivatani došao je na ideju o obliku glavnog lika kada je uzeo parče pice i shvatio da ga ostatak podseća na širom otvorena usta.

Prema njegovim rečima, Pacman je bio namenjen ženama i parovima, jer je bio drugačiji od nasilnih pucačkih igrica koje su tada vladale igraonicama u Japanu.

(Telegraf.rs/Srna)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima