Kultni gejming klasici 90-ih stižu u 4K rezoluciji

Igre su prepravljene za 4K rezoluciju, pri čemu je u svakom trenutku moguće prebacivanje sa originalne na novu rezoluciju i obrnuto

  • 3

Dve i po decenije nakon što je Westwood Studio objavio prvu Command & Conquer igru, kojom je definisao novi žanr -  strategije u realnom vremenu (RTS), gejmeri su dobili mogućnost da ponovo uživaju u ovom klasiku, sada u modernoj 4K rezoluciji.

Remasterizovan serijal, Comand & Conquer: Tiberian Dawn i Red Alert, zajedno sa njihovim expansion pack-ovima, Covert Ops, Counterstrike i Aftermath, može da se preuzme sa EA Origin i Steam prodavnica, po ceni od 20 dolara.

Igre su prepravljene za 4K rezoluciju, pri čemu je u svakom trenutku moguće prebacivanje sa originalne na novu rezoluciju i obrnuto. Remasterizovana je muzika i glasovne scene, koje su sada i titlovane, piše Engadget.

Pored svega toga, EA je objavio i izvorni kod za oba naslova i stavio ih pod GPL 3.0 licencu, što će omogućiti zainteresovanima da prave nove nivoe, menjaju dostupne jedinice, ili da kreiraju add-on-ove.

Prve kritike na ove verzije su mahom pozitivne. Prijavljeni su sporadični problemi sa stabilnošću servera i smanjenjem framerate-a u pojedinim situacijama, ali to su stvari koje će se u narednom periodu menjati i popravljati, prenosi PC Press.

A ukoliko ipak ne želite da trošite novac na ove igre, a zaželeli ste ih se, uvek možete da odigrate klasičnu verziju u online varijanti i to "za dž".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA