"Pozlatio ti se Cyberpunk": Najiščekivanija igra godine konačno dobila datum izlaska

Oznaka "Gone gold" (bukvalan prevod - "pozlatila se") nekoj igri se daje u trenutku kada je rad na njoj potpuno završen i kada je ona potpuno spremna izdavanje

  • 0

Poljski developer CD Projekt Red je najavo da je njihova dugo očekivana igra Cyberpunk 2077 dobila "zlatan status", što znači da je dobila zvanični datum izlaska. Igra će se konačno u prodaji naći 19. novembra.

Oznaka "Gone gold" (bukvalan prevod - "pozlatila se") nekoj igri se daje u trenutku kada je rad na njoj potpuno završen i kada je ona dostigla verziju koja je potpuno spremna izdavanje i puštanje u prodaju.

Developeri obično dostizanje te faze označavaju prikazivanjem primerka diska na kome se nalazi finalna verzija igre, što je ovde uradio Kijanu Rivs kao jedan od glavnih protagonista igre. A to znači da proizvodnja kopija Cyberpunka 2077 može da počne.

To, naravno, ne znači da se razvoj igre ovim prekida, pošto nakon njenog puštanja u prodaju, slede dodaci u vidu ekspazija koje se plaćaju, zatim besplatnih DLC dodataka, kao i multiplejer moda koji će biti dostupan odmah po znaničnom objavljivanju igre. Uz sve to, tu su i "zakrpe" koje popravljaju pojedine "bagove" u igri.

Vest o zvaničnom objavljivanju igre, stiže neposredno pošto je na internet "procurela" mapa Najt Sitija, grada u kome se radnja igre odvija. Kako navodi IGN, pretpostavlja se da je u pitanju fizička (odšampana) mapa koja će se dobijati uz specijalna/ograničena izdanja igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA