PlayStation 5 "u sitna crevca": Od čega se sastoji nova Sonyjeva konzola?

Rastavljanje konzole pokazuje i da korisnici neće imati problema da u nju dodaju još jedan SSD disk...

  • 0
Sony PlayStation 5, rastavljen Foto: Sony

Sony je objavio zvanični video rastavljanja svoje nove PlayStation 5 konzole, koji prikazuje kako izgleda njena unutrašnjost.

Novi PlayStation, pre svega, ima veoma složen sistem hlađenja. Tu je ventilator od 120 milimetara koji uvlači vazduh sa obe strane, kao i provodnik toplote čiji oblik, zajedno sa protokom vazduha formiraju hlađenje u stilu parne komore (sistem metalnih ploča koji izvlači toplotu iz uređaja).

Koristi se čak i tečni metal kao provodni materijal na AMD-ovom osmojezgarnom procesoru, kako bi se dugoročno obezbedile visoke performanse hlađenja.

Rastavljanje konzole pokazuje i da korisnici neće imati problema da u nju dodaju još jedan SSD disk. Oba zakrivljena bela panela se lako skidaju, otkrivajući prostrani SSD slot (u koji je moguće instalirati PCIe 4.0 M.2 drajv). Zamena osnovnog SSD diska kapaciteta 825GB neće biti moguća, pošto je on sastavni deo matične ploče konzole, piše Engadget.

Rastavljanje PlayStation 5 konzole daje dobar uvid i u sam procesor, 16GB GDDR6 memorije, kao i prilagođeni SSD kontroler, kao i napajanje od 350W.

PlayStation 5 cene Foto: PlayStation

Kao što se može videti, Sony je očigledno bio veoma zainteresovan za dizajn, koji osim što dobro izgleda, omogućava i tih rad konzole, prenosi Benchmark. Sada, kada je o novoj PlayStation 5 konzoli, manje - više, sve poznato, ostaje nam samo da se upoznamo sa detaljima interfejsa, koji je još uvek misterija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA