Facebook ima novi gejming servis sa gomilom besplatnih igara

Nije potrebna nikakva instalacije, niti dodatni kotroleri, samo pametni telefon i aktivan profil

  • 0

Facebook je lansirao sopstveni klaud gejming servis, koji nema nameru da se takmiči sa sličnim uslugama kompanija Nvidia, Microsoft ili Google, budući da su u pitanju igre isključivo namenjene mobilnim platformama.

Novi servis funkcioniše po principu "izaberi i igraj ", a sve trenutno dostupne igre mogu se naći na adresi fb.gg/play.

Nije potrebna nikakva instalacije, niti dodatni kotroleri, samo pametni telefon i aktivan Facebook profil.

Usluga je za korisnike Facebook-a potpuno besplatna, ali bi u budućnosti u okviru nje mogli da se nađu i naslovi koji će se plaćati. A to što su besplatne, kao i kod ostalih mobilnih igara, znači da postoji kupovina unutar same igre.

Facebook Gaming, takođe, podržava mogućnost igranja za više igrača, tako što korisnik nekoga ko u isto vreme igra tu igru jednostvno izazvati da igra protiv njega.

Servis radi dosta brzo i ima jednu veoma korisnu opciju. Naime, ukoliko igrač ne želi da se u igru prijavljuje pod svojim pravim imenom sa profila, ima mogućnost da izabere drugo ime i avatar umesto fotografije.

Što se žanrova dostupnih igara tiče, izbor trenutno nije previše raznovrstan. Kako se, međutim, strimig tehnologija bude unapređivala, Facebook Gaming bi trebalo da u ponudu uvrsti veći broj akcionih i avanturističkih igara, počevši od sledeće godine, piše GSM Arena.

Od poznatijih "brzih" igara, trenutno je dostupan Asphalt 9: Legends, dok bi ukoro trebalo da stigne i Dirt Bike Unchained.

Facebook Gaming je za sada dostupan samo za uređaje koji koriste Android operativni sistem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA