• 0

Facebook ima novi gejming servis sa gomilom besplatnih igara

Nije potrebna nikakva instalacije, niti dodatni kotroleri, samo pametni telefon i aktivan profil

  • 0

Facebook je lansirao sopstveni klaud gejming servis, koji nema nameru da se takmiči sa sličnim uslugama kompanija Nvidia, Microsoft ili Google, budući da su u pitanju igre isključivo namenjene mobilnim platformama.

Novi servis funkcioniše po principu "izaberi i igraj ", a sve trenutno dostupne igre mogu se naći na adresi fb.gg/play.

Nije potrebna nikakva instalacije, niti dodatni kotroleri, samo pametni telefon i aktivan Facebook profil.

Usluga je za korisnike Facebook-a potpuno besplatna, ali bi u budućnosti u okviru nje mogli da se nađu i naslovi koji će se plaćati. A to što su besplatne, kao i kod ostalih mobilnih igara, znači da postoji kupovina unutar same igre.

Facebook Gaming, takođe, podržava mogućnost igranja za više igrača, tako što korisnik nekoga ko u isto vreme igra tu igru jednostvno izazvati da igra protiv njega.

Servis radi dosta brzo i ima jednu veoma korisnu opciju. Naime, ukoliko igrač ne želi da se u igru prijavljuje pod svojim pravim imenom sa profila, ima mogućnost da izabere drugo ime i avatar umesto fotografije.

Što se žanrova dostupnih igara tiče, izbor trenutno nije previše raznovrstan. Kako se, međutim, strimig tehnologija bude unapređivala, Facebook Gaming bi trebalo da u ponudu uvrsti veći broj akcionih i avanturističkih igara, počevši od sledeće godine, piše GSM Arena.

Od poznatijih "brzih" igara, trenutno je dostupan Asphalt 9: Legends, dok bi ukoro trebalo da stigne i Dirt Bike Unchained.

Facebook Gaming je za sada dostupan samo za uređaje koji koriste Android operativni sistem.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima