SSD proširenje, 1440p rezolucija, puna kompatibilnost - ovo PlayStation 5 NEĆE imati prvog dana

U susret izlasku Sony PlayStation konzole najnovije generacije, saznajemo za šta će igrači biti uskraćeni prvog dana njenog pojavljivanja

  • 0

PlayStation 5 konzola će 12. novembra izaći u Sjedinjenim Državama, Japanu i Australiji, a mi ćemo morati da sačekamo nedelju dana kasnije, odnosno 19. novembar, kako bismo iskusili njenu novu generaciju.

U proteklim mesecima je bilo dosta priče o tome šta će PlayStation 5 doneti sa sobom, poput poveće lista planiranih igara, koju na početku predvode Demon's Souls Remake i Spider-Man: Miles Morales. Govorilo se i o revoluciji u igranju sa DualSense kontrolerom sa haptičkom podrškom, na koju je prikupljeno dosta pozitivnih reakcija.

Međutim, neće sve biti baš tako bajno na samom početku za igrače koji planiraju da odmah uskoče u svet nove generacije.

Sonyjeva konzola na samom izlasku neće podržavati proširenje prostora dodatnim SSD drajvom, već će ta opcija doći kasnije. To može biti nezgodno za određenu grupu igrača, onu koja voli da na konzoli istovremeno ima što veći broj instaliranih naslova. Kako je to slučajno otkriveno, PlayStation 5 čak neće imati zvanično najavljenih 825GB slobodnog prostora, već 665GB, što će nije preterano mnogo kada uzmete u obzir da igre zauzimaju preko 100GB.

Podatak da SSD nadogradnja neće biti dostupna odmah, biće nezgodna za one koji žele da izjedna kupe sve, ali daleko veći potencijalni problem jeste moguće kreiranje monopola. Sony možda neće ustupiti SSD proizvođačima da rade na nadogradnjama prostora za PS5, već bi na tome mogao raditi sam i time držao monopol sa cenom.

Ako posedujete ekran u rezoluciji 1440p, imamo loše vesti za vas. Sony je tek nedavno otkrio da PlayStation 5 neće podržavati monitore u toj rezoluciji. Kako je predstavništvo za Evropu otkrio, Playstation 5 ne bi trebalo da ima problema sa FullHD (1080p) rezolucijom, dok mu je standard 4K igranje, a maksimalna podržana rezolucija je 8K. Takoreći, međurezolucija od 1440 piksela, koja je mahom prisutna kod PC igrača, pravi problem i male su šanse da će postati podržana nakon izlaska.

Kompatibilnost je prilično nejasna stvar kada Sony govori o njoj, jer kako smo blizu izlasku sve je ispada da nije sve tako kako se prvobitno govorilo. Očekivalo se da će "petica" biti kompatibilna sa svim ranijim PlayStation generacijama, čak i čuvenim PS1, ali to nažalost nije. PlayStation 5 će biti kompatibilan isključivo sa PS4 konzolom, a objavljeno da će podržavati 99 odsto igara za nju.

Međutim, može biti da i to nije potpuno tačno, pošto su developeri poput Ubisofta otkrili da i neke njihove PS4 igre neće biti kompatibilne sa novom konzolom. Taj francuski developer je u sada uklonjenoj objavi naveo 9 igara koje neće biti kompatibilne sa PS5 konzolom, među kojima se nalazi i Assassin's Creed Syndicate.

Da li ćemo zbog toga zaobići PS5? Pa ne, previše je dobrih stvari koje nova generacija donosi, da bi od nje odustali! Samo da se konačno nađe u prodavnicama...

Video: Šokantno: Zbog igrice slupao autobus sa 29 putnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA