"Svi igrači su napaljeni!"

Izgleda da se najnovije ostvarenje čuvenog studija Larian ne koristi od strane igrača samo za nevino uživanje u RPG gejmpleju...

  • 0

Video igre su rekreirale praktično svaki aspekt iz stvarnog života. Svaka ponešto doduše, ali u velikom broju igara se nalaze elementi iz svakodnevnog života, a tu se nalazi i želja za intimnim odnosima. Najnoviji naslov studija Larian, kreatora Divinity igara, omogućava igračima da iskustvo stone RPG igre dožive na ekranima računara uz brojne dodatne opcije.

Baldur's Gate 3 se pojavio početkom oktobra i već u prvih nedelju dana je stekao preko milion igrača koji su se zaputili da vide čari fantazijskog sveta. Među brojnim opcijama koje igra nudi, poput boss borbi, istraživanja okruženja, igranja zlikovca, nalazi se i opcija zavođenja karaktera u igri, koja se očigledno dopala velikom broju ljudi.

Studio Larian je pomno pratio akcije i avanturisanje igrača u Baldur's Gate 3, što je njegovog osnivača, Svena Vinkea, dovelo do zaključka da su "svi igrači napaljeni". On je u intervjuu za IGN govorio o samoj igri, a kao jedna od tema bilo je romansiranje karaktera u igri. Karakter sa kojim je većina preferirala da provede ludu noć bio je čarobnjak ljudske rase, a sa druge strane mnogi su išli putem da spavaju sa mračnom vilenjakinjom Mintarom.

Osnivača studija Larian je začudilo koliko je veliki broj igrača bio spreman da pođe mračnim putem samo kako bi Mintaru odveo u krevet. Vidite, Mintara je zla vilenjakinja, a kako biste pridobili njenu naklonost u Baldur's Gate 3 potrebno je da joj pomognete u njenim zlim namerama, gde će se od vas zahtevati da pobijete celo naselje prepuno nedužnih stanovnika. Izgleda da moral nije prepreka igračima u ovom naslovu.

Mimo romansi i odnosa sa virtuelnim karakterima, Baldur's Gate 3 se pokazao kao prilično dobro RPG iskustvo za igru koja je tek došla na Steam Early Access. Pohvale su upućene ka bogatoj grafici, obilju opcija za dizajn karaktera, kao i verno prenetom duh stonog D&D.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA