• 0

Google na sudu zbog lažnog reklamiranja: Gde nam je 4K?

, Telegraf

Jedna od najjačih IT kompanija na svetu tužena je zbog reklamiranja usluga i funkcija svog Stadia striming servisa, koje korisnici nikada nisu dobili

  • 0

Pre nego što je Google Stadia striming servis zvanično pušten u rad, kompanija Google je obećavala revoluciju na polju strimovanja igara "iz oblaka", sa niskom latencijom, visokom rezolucijom i najvišim kvalitetom prikaza, i to u 4K.

Nešto malo pre izlaska servisa Google je povukao tvrdnje o mogućnosti igranja u 4K rezoluciji na bilo kom hardveru i moći Stadia servisa. Nakon što je Stadia servis pušten u rad, u praksi se pokazalo da nije baš sve kako treba, pošto je rezolucija značajno varirala, kao i sam kvalitet grafike.

Nakon što su krajni korisnici, igrači, videli o čemu se radi, krenule su brojne žalbe na račun Stadia servisa, na šta su iz Google-a odgovorili da su krivi developeri, a ne oni. Zahvaljujući tim obmanama, pokrenuta je tužba na čak 42 strane koja se odnosi na kršenje pravila o poštovanju ugovora i obmanjivanju pretplatnika.

Cilj tužbe je da se pogođenim korisnicima nadoknadi šteta koju su pretrpeli, a ujedno se traži od suda da naloži kompaniji Google da javno prikaže realnu rezoluciju prikaza i FPS za svaku igru koja je u prodaji putem Stadia servisa.

Da li će Google odogovarati za ove cehove koje je načinio sa Stadia servisom, teško je proceniti bez odluke suda. Ta kompanija je i ovako u problemima sa Stadia servisom, a nedavno su zatvoreni razvojni studiji u kojima se radilo na Stadia ekskluzivnim igrama.

Više o pokrenutoj tužbi možete pročitati na ovom linku.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima