Sony PlayStation ekskluzive stižu na Android i iOS uređaje

Nakon što mu je prethodno propao projekat Xperia Play gejming telefona, deceniju kasnije Sony se vraća Androd i iOS platformama...

  • 0

Sony je, pre desetak godina, odustao od igara za pametne telefone, pošto njihovi specijalizovani gejmig telefoni Xperia Play nisu postigli očekivani uspeh. Japanska kompanija je tada odlučila da se usredsredi na svoju "zlatnu koku" - PlayStation konzolu i na igre za nju.

Međutim, sudeći prema nezvaničnim informacijama, ali i izjavama nekih od čelnih ljudi kompanije i zvaničnom oglasu kojim PlayStation Studios traži šefa svog mobilnog odeljenja (Head of Mobile), izgleda da je tu došlo vreme za zaokret.

Mediji već spekulišu da ćemo popularne Sonyjeve franšize, God of War, Uncharted, Horizon: Zero Dawn ili The Last of Us moći uskoro da očekujemo i u verzijama za Android i iOS uređaje.

Pretpostavlja se da je Sony na takav potez verovatno naveo Microsoft, koji u poslednje vreme beleži veliko interesovanje za svoju uslugu Xbox Game Pass, kojom korinsicima nudi igranje popularnih Xbox naslova na PC i Android uređajima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA