Minecraft Mobile igrači troše ogromne svote novca u svojoj omiljenoj igri

60 miliona dolara za prvih 5 meseci 2021. godine

  • 0

Minecraft je jedna od retkih igara koje su ostale prepune igrača i čitavu deceniju nakon pojavljivanja. Za Minecraft bi se čak moglo reći da je sada popularniji nego što je ikada bio.

U tekućoj, 2021., godini mobilna verzija igre Minecraft beleži drastično veći profit u vidu in-game kupovina od strane igrača. Mojang je za prvih 5 meseci ove godine ostvario profit od gotovo 60 miliona dolara. To je 28% viša zarada u odnosu na isti period prošle godine, kada je za 365 dana dobijeno 142 miliona dolara.

Prošla godina je bila takođe izuzetno lukrativna za Mojang i Microsoft, pošto je dostignuto 200 miliona registrovanih igrača. Broj aktivnih igrača na mesečnom nivou je dosta viši u prvom kvartalu 2021. godine, sa 140 miliona njih.

Minecraft je još na samom izlasku postao instant hit, a popularnost ne pokazuje znake jenjavanja. Ostaje samo da pomno pratimo odličan rast ovog naslova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA