GTA uskoro na mobilnim telefonima: Matična kompanija popularnog Rockstar gejming studija najavila planove

Take-Two Interactive u svojim najvećim franšizama, uključujući “Grand Theft Auto” vidi ogroman neiskorišćeni potencijal za mobilni gejming i “free-to-play” modele.

  • 0

Take-Two, matična kompanija popularnog gejming studija Rockstar koji razvija “Grand Theft Auto” i “Red Dead Redemption” naslove, kupila je kompaniju Zynga za neverovatnih 12,7 milijardi dolara u nastojanju da neke od svojih najvećih franšiza prenese sa konzola i PC-ja na mobilne uređaje.

U prezentaciji za investitore nakon što je kupovina saopštena, generalni direktor kompanije Take-Two Štraus Zelnik, predstavio je svoje planove da neke od najpopularnijih naslova među kojima su se spominjali i “Grand Theft Auto”, “Red Dead Redemption”, “BioShock” i “Mafia” prenesu na mobilne uređaje i dodaju nove funckije.

U te svrhe koristiće gejming studije u sklopu kompanije Zynga koji će aktivno raditi na ovim naslovima za telefone.

Take-Two, koja je nedavno kupila i srpski Nordeus, će se na ovaj način pozicionirati kao jedan od najvećih izdavača i na polju mobilnih igara.

Mobilni gejming je jedan od najbrže rastućih segmenata u industriji interaktivne zabave i sporazum dve kompanije će značajno doprineti njegovoj popularnosti.

Zelnik nije precizirao koje će se franšize uzeti u obzir za mobilne uređaje, niti da li će to biti potpuno nove igre ili samo portovi. Kaže da je sve još uvek u ranoj fazi, tako da će sasvim sigurno proći neko vreme dok ne vidimo šta ovaj gejming gigant sprema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA