≫ 

Apple dozvoljava aplikacijama da automatski izvuku više novca od vas

Ali pod određenim uslovima

  • 0
iPhone 6 i 7 Foto: Tanjug/AP

Znate onaj osećaj kada vam se čini da novac jednostavno nestaje iz vašeg novčanika ili sa vašeg bankovnog računa? Pa stvari će biti (još malo) gore.

Do sada, kada je aplikacija u Apple-ovom App Store-u povećavala cenu pretplate, pretplatnici su dobijali obaveštenje i morali su da pristanu na novu cenu. Ako to ne učine, pretplata se nije obnavljala u sledećem obračunskom periodu.

Ali ovo se promenilo. Na svom sajtu za programere, Apple je rekao da će programeri aplikacija sada moći da povećaju cenu pretplate bez prethodnog obaveštavanja korisnika.

Naravno, postoje određeni kriterijumi koji moraju biti ispunjeni da bi se to dogodilo. "Specifični uslovi za ovu funkciju su da se povećanje cene ne dešava više od jednom godišnje, da ne prelazi 5 dolara i 50% cene pretplate, ili 50 dolara i 50% za godišnju pretplatu, a dozvoljeno je lokalnim zakonom“, piše Apple.

Za poskupljenja koja su iznad ovih granica, korisnici će ponovo morati da dobiju obaveštenje i pristanu na to.

Apple kaže da je napravio promenu jer je prethodni sistem dovodio do toga da su neke usluge "nenamerno prekinute za korisnike", koji su potom morali da se ponovo pretplate.

Kao primer kako bi ovo moglo da izgleda u stvarnom životu, aplikacija koja vam je u početku naplaćivala 100 dolara godišnje mogla bi to da poveća na 250 dolara godišnje tokom tri godine, što nije baš zanemarljivo.

Na sreću, poskupljenja se mogu desiti samo jednom godišnje, ali će korisnici svakako morati da budu oprezniji u proveravanju da li je cena njihovih pretplata na aplikacije porasla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA