≫ 

Novi bankarski "trojanac" napada Android: Računi i digitalni novčanici na meti

Bankarski trojanac po imenu ERMAC je nedavno "u divljinu" pustio verziju 2.0, pa se broj aplikacija koje cilja sa 387 uvećao na čak 467

  • 0
Android, Telefon, Virus, Malware

Foto: PIxabay.com

Fokusira se na krađu podataka o bankarskim računima, te onih koji štite digitalne novčanike, a s novom verzijom malvera je ugrožen raznovrsniji broj aplikacija, samim tim i veći broj korisnika.

Cilj svakog trojanca je da napadačima prosledi ukradene podatke, a ovi ih potom koriste za preuzimanje kontrole nad tuđim bankarskim, te nalozima koji čuvaju kriptovalute.

ERMAC se trenutno prodaje članovima darknet sajtova, a košta pet hiljada dolara mesečno, što je za dve hiljade više od prethodne verzije, što ukazuje na veći broj novih opcija i mogućnosti.

Prva pogođena aplikacija je bila Bolt Food, a cilja poljsko tržište. Napad funkcioniše tako što napadači imitiraju neki legitimni servis, pa se preporučuje oprez – ovakvi tipovi napada se brzo šire, prenosi PC Press.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA