≫ 

Netflix paket sa reklamama bi mogao da bude skuplji nego što je inicijalno planirano

Procene sugerišu da će oglasi na Netflix-u generisati prihod od 8,5 milijardi dolara do 2027. godine

  • 0
netflix Foto: Shutterstock

Od kako je Netflix najavio uvođenje reklama na svojoj stream platformi, naišao je na nezadovoljstvo svojih pretplatnika i gašenje naloga. Sada, kako Bloomberg saznaje, Netflix paket sa reklamama bi mogao da bude skuplji nego što je inicijalno planirano i trebalo bi da košta od 7 do 9 dolara.

Ova cena je jako bliska onoj od 9,99 dolara koliko sada košta najniži paket u SAD, odnosno 7,99 evra kod nas.

Postojeći najjeftiniji paket će tako biti samo 99 centi skuplji od onog sa reklamama, i ostaće na 480p strimu.

Platforma planira da proda oko četiri minuta reklama za sat vremena programa, što je jednako ili manje od konkurentskih streaming platformi. Takođe, rečeno je da kompanija planira da prikazuje oglase pre i tokom emisije, ali ne i nakon što se završi epizoda.

Isto tako, reklame se prema trenutnim nezvaničnim odlukama neće prikazivati na dečijem sadržaju, a ovo bi moglo da se proširi i na segment filmova.

Primarna ideja javila se još u aprilu, a sistem oglašavanja mogao bi da postane aktivan već do kraja godine. Procene sugerišu da će oglasi na Netflix-u generisati prihod od 8,5 milijardi dolara do 2027. godine.

Studija koju je objavila kompanija Digital TV Research u maju sugeriše da će globalno tržište video snimaka na zahtev (AVOD) porasti na 70 milijardi dolara do 2027. godine — uz generisanje SAD 31 milijardu dolara.

Oglašivači slave Netflixovu odluku, koju prati i Disney+, kako je prethodno rast ovih platformi za streamovanje bez reklama izazvao krizu među trgovcima. Naime, kako je nekada TV predstavljao pravu riznicu za reklamni prostor, postojala je ozbiljna pretnja da će ga preuzeti servisi koji se ne oglašavaju.

Video: Serija Squid game dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA