Twitter nakon 15 godina uvodi najtraženiju opciju: Svaki tvit moći će da se edituje

Korisnici će imati pravo da izmene "tweet" samo 30 minuta od njegovog postavljanja

  • 1
Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze Foto: Shutterstock

Zbogom dosadnim greškama u kucanju - kompanija Twitter saopštila je da konačno uvodi "edit dugme"!

Naime, ova odluka doneta je nakon 15 godina, devet meseci i 22 dana i najmanje 237 miliona molbi korisnika. Podsetimo, u aprilu je Twitter "tvitnuo" da se opcija testira, a sada če konačno biti i dostupna.

Sve ove godine, kompanija je "bežala" od ove opcije tvrdeći da "postoji nešto plemenito u ostavljanju grešaka na ekranu". Naime, Twitter je strahovao i od zloupotrebe opcije, odnosno da korisnik čiji je tvit izazvao pažnju javnosti, može da promeni početnu verziju i na taj način dovede do širenja dezinformacija.

Ipak, na njihove argumente, nastavili su da se nižu protivargumenti nezadovoljnih korisnika, pa je tako čak i Ilon Mask, pre nego što je odustao od kupovine Twitter-a vredne 44 milijarde dolara, favorizovao "edit dugme".

I tako su prolazile godine i godine, sve dok ovog četvrtka kompanija nije saopštila da je uslišila "molitve" svojih korisnika!

Za sada, "edit" opcija prvo će biti omogućena za zaposlene u kompaniji radi internog testiranja, zatim korisnicima njihove pretplatničke usluge Twitter Blue, a kompanija bi na kraju, iako nije precizirala kada, mogla da je omogući svim korisnicima platforme.

Kako bi sprečili zloupotrebu funkcije, Twitter postavlja zaštitne mere. Korisnici će imati pravo da izmene "tweet" samo 30 minuta od njegovog postavljanja, a biće i vidljivo vreme izmene. Klikom na njega, drugi korisnici moći će da vide istoriju izmene.

Tako da će te dosadne greške u kucanju samo uglavnom nestati. Ali one će sigurno biti manje očigledne - i možda malo manje sramotne.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    2. septembar 2022 | 13:45

    Не знам, како смо до сада могли без те опције!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA