≫ 

Zakonodavci vrše pritisak na Zakerberga zbog kripto prevara na Instagramu, Facebooku i WhatsAppu

"Nekoliko Metinih sajtova su posebno popularna lovišta za prevarante"

  • 0
Mark Zuckerberg, Mark Zakerberg Foto: Tanjug/AP

Zbog svoje veličine i dosega, mnoge platforme u vlasništvu Mete kao što su Facebook, Instagram i WhatsApp često koriste prevaranti. Priroda ovih prevara je vremenom evoluirala, tako da nije iznenađujuće što su mnogi sajber kriminalci sada fokusirani na kriptovalute.

Zbog toga je šest američkih senatora poslalo pismo osnivaču i izvršnom direktoru Facebooka Marku Zakerbergu pokušavajući da na taj način izvrše pritisak na njega da preduzme mere protiv kripto prevara na platformama njegove kompanije.

Političari su Zakerbergu postavili sedam pitanja o Metinim trenutnim merama protiv ovih prevara, uključujući i to kako ih kompanija otkriva, kako edukuje korisnike o ovoj pretnji i kako pomaže žrtvama, prenosi informacija.rs.

"Dok su kripto prevare preovlađujuće u društvenim medijima, nekoliko Metinih sajtova su posebno popularna lovišta za prevarante", napisali su zakonodavci u svom pismu.

"Među korisnicima koji su prijavili da su prevareni na veb sajtovima društvenih mreža, 32% je otkrilo da je prevara nastala na Instagramu, 26% na Facebooku i 9% na WhatsAppu."

Zakonodavci su dali Zakerbergu rok do kraja oktobra da odgovori na njihova pitanja, ali čak i kada to uradi, malo je verovatno da će oni biti zadovoljni odgovorima. Sa druge strane, to će ih možda primorati da preduzmu oštrije mere protiv Mete i da je smatraju odgovornom za prevare na njenim platformama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA