Netflix sa reklamama je stigao: Evo sve što treba da znate

Ono što se nekada smatralo nezamislivim sada je stvarnost: Netflix sa reklamama je tu

  • 0
netflix Foto: Freepik

Striming gigant Netflix je predstavio "Basic with Ads", svoj dugoočekivani plan pretplate koji podržava reklame. Novi nivo koštaće 6,99 dolara mesečno u SAD i biće dostupan od 3. novembra u SAD, Kanadi, Australiji, Brazilu, Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Japanu, Koreji, Meksiku, Španiji i Velikoj Britaniji.

Kompanija je rekla da ovo "neće uticati na trenutne planove i članove" i da "Basic vith Ads dopunjuje naše postojeće Basic, Standard i Premium planove bez reklama".

Nova opcija će sadržati većinu onoga što je dostupno uz Netflix-ov trenutni osnovni plan od 9,99 dolara mesečno, ali će uključivati u proseku četiri do pet minuta reklama po satu.

Te reklame će trajati 15 ili 30 sekundi i prikazivaće se pre i tokom TV serija i filmova.

Netflix je napomenuo da će ponuditi široke mogućnosti ciljanja po zemlji i žanru kako bi pomogao "oglašivačima da dođu do prave publike — i osigurali da su naši oglasi relevantniji za potrošače".

"Oglašivači će takođe moći da spreče da se njihovi oglasi pojavljuju u programima koji bi mogli biti u suprotnosti sa njihovim brendom (npr. seks, golotinja ili eksplicitno nasilje)", rekao je Netflix.

Pretplatnički plan sa reklamama je značajan trenutak u 25-godišnjoj istoriji Netflixa.

Netflix je teško počeo 2022. godinu. U prvom kvartalu, gigant za strimovanje je prijavio gubitak od 200.000 pretplatnika, što je bio prvi put da je izgubio pretplatnike u više od 10 godina.

Ovo je samo prvi korak od mnogih u pokušaju da povećaju zaradu i zadrže korisnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA