Ilon Mask opet morao da razuveri ljude: "Ako se ubijem, to neće biti prava istina"

Ovo je drugi put ove godine da je Mask aludirao na neku misterioznu smrt

  • 0
Elon Mask Musk Foto: JIM WATSON / AFP / Profimedia

Tokom Q&A (pitanja i odgovori) sesije, Twitterov "glavni tvit" Ilon Mask uverio je slušaoce da nije razmišljao o samoubistvu uprkos pitanjima o njegovom mentalnom stanju i bezbednosti.

Mask je svima dao do znanja da ukoliko dođe do njegove misteriozne smrti, to neće biti njegovih ruku delo, nakon što su se pojavili strahovi za njegovu bezbednost. Tokom sesije, jedan od 100.000 tadašnjih slušalaca upitao je Maska da li ima "samoubilačke misli".

"Nemam nikakve samoubilačke misli. Ako se ubijem, to neće biti prava istina", odgovorio je Mask.

Spekulacije o Maskovoj bezbednosti i mentalnom stanju dolaze usred obećanja samoproglašenog apsolutiste slobode govora da će razotkriti Twitter-ovo navodno "suzbijanje slobode govora" objavljivanjem pojedinih dokumenata. Cela ova situacija nazvana je "Twitter Flies".

Fajlovi su sadržali internu komunikaciju između zaposlenih u Twitteru o izveštaju Njujork posta o Hanteru Bajdenu. sinu američkog predsednika Džoa Bajdena, navodi Business Insider.

Tokom Q&A sesije, Mask je takođe sugerisao da je Twitter u svojoj cenzuri favorizovao demokrate u odnosu na republikance. Kako prenosi Epoch Times, on je rekao da postupanje prema suprotstavljenim političkim grupama "nije bilo ravnopravno".

"Ne kažem da je to definitivno slučaj. Čini se da je postojao dvostruki standard gde demokrate nisu bile cenzurisane i levičari nisu bili cenzurisani, ali desnica i republikanci jesu", rekao je Mask.

Kejtlin Džener podelila je svoju zabrinutost za Maskovu bezbednost i pohvalila njegovu hrabrost u tvitu u petak:

"Nadam se da ste okruženi ogromnim obezbeđenjem i na izuzetno bezbednoj neotkrivenoj lokaciji – upravo ste postali javni neprijatelj broj jedan nekim veoma veoma lošim ljudima, molim se za vašu bezbednost i hvala vam na vašoj hrabrosti! Treba nam više @elonmuska u našem društvu!!!", napisala je Džener.

Ovo nije prvi put da je Mask nagovestio sopstvenu potencijalno misterioznu smrt. U maju je tvit milijardera izazvao mnogo spekulacija na mreži.

"Ako umrem pod misterioznim okolnostima, bilo je dobro poznavati vas", tvitovao je Mask, nešto više od nedelju dana nakon što je najavio kupovinu Twittera.

Zagonetni tvit izazvao je niz teorija o tome šta je tačno mislio najbogatiji čovek na svetu. Korisnici su razgovarali o potencijalnoj pretnji porodice Klinton ili čak Rusije, navodi Fox 7.

Poruka je takođe podstakla Maskovu majku, Mej, da se javi. "To nije smešno", tvitovala je ona.

Mask je odgovorio: "Izvini! Daću sve od sebe da ostanem živ."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA