IBM Aspera - Moderna tehnologija prenosa podataka

IBM Aspera podržava tehnologije nove generacije koje pomeraju skupove velikih podataka maksimalnom brzinom bez obzira na veličinu, udaljenost i uslove mreže

  • 0
Komunikaciona mreža računarstvo u oblaku Cloud  grad internet Foto: Shutterstock

Koristi patentirani FASP protokol koji je nagrađen "Engineering emmy" nagradom, namenjenom za izuzetna dostignuća u razvoju tehnologije i inženjerstva.

Aspera softver u potpunosti koristi postojeću infrastrukturu za prenos fajlova na najbrži i najefikasniji način, a sa postojećom tehnologijom obezbeđuje potpunu kontrolu nad propusnim opsegom, uz adekvatnu sigurnost i pouzdanost. Organizacije iz različitih industrija u bilo kom delu sveta oslanjaju se na Aspera rešenje za transport kritičnih digitalnih sredstava.

Ključne karakteristike su:

  • Do 100 puta brži transfer korišćenjem patentiranog FASP protokola u odnosu na FTP/SCP protokol
  • Korišćenje fajlova bilo koje veličine i volumena
  • Predvidiv i pouzdan prenos
  • Prilagodljiva kontrola propusnog opsega
  • Ostvarenje brzine više od 1Gb po sekundi.

Sigurnost kao prioritet

FASP protokol Aspera rešenja temeljno štiti digitalna sredstva sa HTTPS autentifikacijom za inicijalizaciju sesije i enkripciju u toku prenosa datoteka. Korišćenjem Aspera Proxy gateway-a štiti se korporativna mreža i sakriva IP adresa korisnika pomoću jedne kontrolne tačke koja omogućava sve Aspera FASP transfere. Resursi za čuvanje digitalne imovine uključuju i temeljnu SSH autentifikaciju, kriptografski modul kompatibilan sa FIPS 140-2 standardom i proveru integriteta za svaki preneti blok podataka, uključujući i AES-128/196/256 enkripciju sa strane servera, a i klijenta sa konfigurabilnim podešavanjima enkripcije (po korisniku) i minimalnom jačinom lozinke.

Prednosti Aspera rešenja

Inicijacija prenosa sa veb pretraživača, mobilne aplikacije, desktop klijenta, krajnje tačke, komandne linije ili ugrađenog klijenta treće strane. Garantovano vreme transfera sa „minimalnom brzinom prenosa“ i konfiguracija mreže kroz prioritetne nivoe prenosa. Konfiguracija klastera visoke dostupnosti (aktivno/aktivno ili aktivno/pasivno) i pouzdane isporuke uz automatske komande – „retry“ i „resume“ za delimične ili neuspele prenose datoteka. Istovremena isporuka fajlova na više lokacija korišćenjem multi-point transfera. Automatska, brza kompersija smanjuje veličine prenosa setova podataka, pružajući dodatni podsticaj. Maksimalna kontrola korišćenja resursa, uključujući i brže vreme prenosa sa podesivim opcijama deljenja na paralelne sesije u okviru jednog fajla.

Organizacije iz širokog spektra industrija, uključujući medije i zabavu, prirodne nauke, pravne, maloprodajne, finansijske usluge i još mnogo toga oslanjaju se na IBM Asperu za prenos svojih podatka maksimalnom brzinom.

Bez obzira da li organizacije imaju izazove sa prenosom velikih fajlova ili velikih količina podataka širom zemlje ili sveta gde je glavna prepreka usko grlo u premeštanju tih podataka, neophodno je skalirati podatke koji se prenose kako bi se dodatno poboljšale performanse mreže ili drugih poslovnih aktivnosti.

Aspera rešenje može da reši sve ove probleme i omogući korsinicima brz i lak transfer podataka u okviru organizacije i da uz rekordnu brzinu stignu na najsigurniji način tamo gde treba i tačno kada je to potrebno.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA