Otkrivamo: Evo kako Netflix planira da vas spreči da delite lozinku

Evo sve što treba da znate o tome kako Netflix planira da spreči deljenje lozinki

  • 0
Netflix kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Netflix-ov predstojeći obračun sa svima onima koji dele lozinke uključuje planove da primora korisnike da se redovno povezuju preko Wi-Fi mreže domaćinstva gde je prijavljen nalog.

Striming gigant je na svojoj veb stranici otkrio više detalja o tome kako će kompanija konačno zauzeti oštriji stvar protiv prakse, koja je po mnogima, proslavila Netflix.

Iako će nalozi i dalje biti deljeni u okviru jednog doma, Netflix je predstavio nove mere kako bi osigurao da svaki uređaj ulogovan na tom nalogu bude povezan sa primarnom lokacijom vlasnika naloga.

Sa kim ću moći da delim svoj nalog?

Ljudi u vašem domu i dalje mogu da koriste vaš nalog - tako da ako mama ili tata plaćaju, ali su deca i dalje kod kuće, mogu da imaju svoje profile i gledaju Netflix na svojim uređajima kao i sada. Ali ako su deca otišla na fakultet ili su se iselila, pristupanje Netflixu njihovih roditelja biće teže.

To je zato što korišćenjem informacija kao što su IP adrese, ID-ovi uređaja i aktivnosti naloga, kompanija može da otkrije odakle se korisnici prijavljuju i može izabrati da interveniše ako posumnja da neko koristi tuđi nalog.

Kako će se ovo sprovesti?

Uređaji koji se redovno povezuju na Wi-Fi koji pripada vlasniku naloga biće tretirani kao pouzdani. Moraćete da se povežete na taj Wi-Fi najmanje jednom mesečno kako vam nalog ne bi bio blokiran.

Ali ako se uređaj izvan vašeg domaćinstva prijavi ili se često koristi, Netflix kaže da može tražiti da verifikujete taj uređaj pre nego što se može koristiti za gledanje bilo čega.

Kakva vrsta verifikacije?

Netflik kaže da će poslati link na mejl ili telefonski broj povezan sa primarnim vlasnikom naloga, sa četvorocifrenim kodom koji će morati da se unese na "nepouzdanom" uređaju u roku od 15 minuta.

Ovo "može biti potrebno periodično".

A ovo će vam takođe biti potrebno ako ste odsutni od svog doma duži vremenski period, na primer ako ponesete telefon na put i planirate da nastavite da koristite Netflix.

Dakle i dalje mogu da delim svoj nalog?

Tehnički, da, ali postaje mnogo komplikovanije, rizičnije i moglo bi da vas košta.

Sudeći po testiranjima, to bi moglo da bude i dodatnih 3 evra mesečno na već postojeću pretplatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA