Udružuju se najveći: Samsung, Google i Qualcomm prave svoju platformu za budućnost

Ovaj projekat tri giganta zvuči kao oblik partnerstva za odbranu od konkurencije - Mete i Apple-a

  • 1

Samsung, Google i Qualcomm udružili su se kako bi napravili "platformu mešovite stvarnosti". Rukovodioci kompanija, odnosno Samsung-ov TM Roh, Qualcomm -ov Kristijano Amon i Google-ov Hiroši Lokhajmer, predstavili su ovu ideju.

Ove kompanije su samo najavile saradnju— nisu imale najavu za uređaj ili hardverski proizvod, piše Techcrunc.

"Radimo na stvaranju nove ere impresivnih digitalnih iskustava koja brišu liniju između našeg fizičkog i digitalnog sveta. Sa našom Snapdragon XR tehnologijom, Samsungovim neverovatnim proizvodima i Google-ovim iskustvima imamo osnovu da ovu priliku pretvorimo u stvarnost", rekao je Amon na sceni.

Lokhajmer je primetio da Google ulaže u AR i VR "preko iskustva i tehnologije". On je dodao da će ovo partnerstvo obezbediti "najsavremeniji hardver i softver" za "isporuku tehnologije sledeće generacije".

Ovaj projekat tri giganta zvuči kao oblik partnerstva za odbranu od konkurencije - Mete i Apple-a. Meta govori o ulaganju u metaverzum i impresivna iskustva poslednjih nekoliko godina. Kompanija je takođe prošle godine predstavila Quest Pro slušalice od 1.499 dolara. Iako je Apple bio tih na ovom frontu, izveštaji sugerišu da bi kompanija uskoro mogla lansirati slušalice za "mešovitu stvarnost".

U intervjuu za CNET, Roh, koji je na čelu Samsungovog odeljenja za mobilne uređaje, rekao je da je ova najava u ovom trenutku deklarativna, ali će da će svaka kompanija doneti sopstvenu ekspertizu u izradi platforme mešovite realnosti.

"Svaki igrač preuzima vođstvo u svojoj kategoriji, a onda ćemo veoma blisko sarađivati u različitim kategorijama", rekao je Roh za publikaciju.

Od tri organizacije, Qualcomm je aktivniji u ovoj oblasti, pošto je isporučio čipove brojinim proizvođačimaa slušalica, uključujući i Metu.

Tri kompanije su međusobno već radile na brojnim projektima.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gandravi

    3. februar 2023 | 00:30

    Deluje kao da ni mladje generacije nisu zainteresovane za ar vr proizvode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA