Vreme čitanja: oko 1 min.

Tehnologija iza ChatGPT-a uskoro će postati još moćnija: OpenAI lansirao GPT-4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, GPT-4 ima slična ograničenja kao i raniji GPT modeli

  • 0
OpenAI GPT-4 Foto: Daniel Chetroni / Shutterstock.com

Skoro četiri meseca nakon što je OpenAI "zapalio" tehnološku industriju sa ChatGPT-om, kompanija objavljuje svoju sledeću generaciju tehnologije koja pokreće popularnog četbota.

OpenAI je predstavio GPT-4, za koji kompanija kaže da je značajno sposobniji od svog prethodnika, kao i da je manje verovatno da će pružati neke "lude odgovore" koje su korisnici u par navrata dobijali

OpenAI je rekao da je ažurirana tehnologija položila simulirani pravosudni ispit sa ocenom koja ga je smestila u "top 10% studenata", takođe može da čita, analizira ili generiše do 25.000 reči teksta i da piše programerski kod na svim glavnim programerskim jezicima.

OpenAI je opisao ažuriranje kao "najnoviju prekretnicu" za kompaniju. Iako je i dalje "manje sposoban" od ljudi u mnogim scenarijima iz stvarnog sveta, pokazuje "performanse na nivou čoveka na različitim profesionalnim i akademskim merilima", prema kompaniji.

GPT-4 je najnovija verzija OpenAI-jevog velikog jezičkog modela, koji je obučen na ogromnim količinama onlajn podataka za generisanje ubedljivih odgovora na upite korisnika. Ažurirana verzija, koja je sada dostupna preko liste čekanja, već ulazi u neke proizvode trećih strana, uključujući Microsoft-ov Bing.

GPT-4 ima slična ograničenja kao i raniji GPT modeli.

"I dalje je manjkav, još uvek ograničen, i i dalje deluje impresivnije pri prvoj upotrebi nego nakon što provedete više vremena sa njim", napisao je Sem Altman, izvršni direktor OpenAI-a u seriji tvitova najavljujući ažuriranje.

Ali postoje primetna poboljšanja, rekao je. "Kreativniji je od prethodnih modela, značajno manje "halucinira" i manje je pristrasan", napisao je on.

Vest dolazi dve nedelje nakon što je OpenAI najavio da otvara pristup ChatGPT-u za preduzeća trećih strana, utirući put četbotu da bude integrisan u brojne aplikacije i usluge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA