Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta odustaje od NFT-ova: Instagram i Facebook ukidaju podršku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije potpuno jasno zašto je Meta odustala NFT-ova, za koje je Zakerberg sugerisao da bi mogli igrati ulogu u planovima kompanije vezanim za metaverzum

  • 0

Meta ukida svoju podršku za NFT-ove na Facebook-u i Instagram-u manje od godinu dana nakon što je Zakerberg na SXSW konferenciji najavio podršku za "digitalne kolekcionarske predmete" na svojim platformama.

Podrška je zaživela na Instagram-u u maju prošle godine.

"Za sada ukidamo digitalno kolekcionarstvo (NFT) kako bismo se usredotočili na druge načine podrške kreatorima, ljudima i kompanijama", napisao je Stefan Kasriel, Metin voditelj trgovine i finansijskih tehnologija u ažuriranju podeljenom na Twitter-u.

"Naučili smo mnogo toga što ćemo moći primeniti na proizvode koje nastavljamo razvijati kako bismo podržali kreatore, ljude i kompanije na našim aplikacijama, kako današnjim tako i u metaverzumu."

Kasriel nije razjasnio zašto je Meta odustala NFT-ova, za koje je Zakerberg sugerisao da bi mogli igrati ulogu u planovima kompanije vezanim za metaverzum.

Meta je u poslednjih godinu dana odustala od mnogih ambicioznih planova, uključujući digitalni novčanik Novi za koji se pričalo da će podržavati NFT, a srezala je i projekte Reality Labs-a, svoje divizije vezane za metaverzum te je zaustavila program koji je isplaćivao bonuse kreatorima Reels-a, prenose IT Vesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA