Vreme čitanja: oko 1 min.

Profesor oborio više od polovine svojih studenata nakon što je ChatGPT lažno tvrdio da je pisao njihove radove

Vreme čitanja: oko 1 min.

ChatGPT nije dizajniran da identifikuje sadržaj koji je kreirala veštačka inteligencija — uključujući sadržaj koji sam napiše

  • 0
ChatGPT škola rad esej Foto: Paulm1993 / Shutterstock.com

Profesor na Teksaškom A&M-u oborio je više od polovine svojih studenata nakon što je ChatGPT lažno tvrdio da je napisao njihove radove, što je navelo univerzitet da im privremeno uskrati dodeljivanje diplome.

U mejlu koji je u ponedeljak poslao svojim studentima, dr Džered Mam je rekao da je ChatGPT-u poslao poslednja tri eseja koja su studenti pisali, kako bi četbot procenio da li su neki od njih koristili veštačku inteligenciju.

"Kopiraću vaše eseje i ChatGTP će mi reći da li je on generisao ovaj sadržaj", napisao je Mam, koji predaje poljoprivredne nauke i prirodne resurse, pogrešno napisavši ChatGPT.

"Stavio sam poslednja tri eseja od svakog studenta u dva odbojena navrata i ako ChatGPT kaže da ih je napisao, dobijate 0", dodao je on.

Kao rezultat toga, studentima - koji su već diplomirali - univerzitet je odložio dodeljivanje zvanične diplome, prenosi Business Insider. Mam je rekao da će studenti moći ponovo da urade zadatke kako bi izbegli lošu ocenu.

Međutim, ChatGPT nije dizajniran da identifikuje sadržaj koji je kreirala veštačka inteligencija — uključujući sadržaj koji sam napiše. Postoji nekoliko drugih programa, uključujući Winston AI i Content at Scale, koji to mogu da urade.

Nekoliko učenika je pisalo Mamu kako bi mu pokazali svoje Google dokumente sa vremenskim oznakama u pokušaju da dokažu da nisu koristili ChatGPT. Mam je ove mejlove ignorisao.

U izjavi za PC Magazine, Texas A&M je potvrdio da istražuje incident, dodajući: "Nijedan učenik nije pao ili im je zabranjeno da diplomiraju kao rezultat ovog problema."

Upotreba AI tehnologije u obrazovanju postala je sporno pitanje. Dok su neke škole u ​​Teksasu zabranile učenicima da koriste ChatGPT, druge pokušavaju da ugrade AI četbotove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA