Vreme čitanja: oko 4 min.

Samsung predstavlja nove PRO Ultimate memorijske kartice za profesionalne kreatore sadržaja

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nove Samsung PRO Ultimate microSD i full-size SD kartice nude najbolje brzine čitanja/upisivanja uz usvajanje interfejsa UHS-I

  • 1
Samsung memorijske kartice Foto: Promo/ Samsung

Nadograđeni kontroler omogućava znatno veću pouzdanost i energetsku efikasnost.

Višestruka zaštita je testirana pod najtežim uslovima u ovoj delatnosti i omogućava svakodnevnu lagodnu upotrebu.

Kompanija Samsung Electronics Co. Ltd. svetski je lider u naprednoj tehnologiji poluprovodnika i danas je najavila svoj novi vodeći UHS-I model memorijske kartice "PRO Ultimate" u microSD i full-size SD formatu, omogućavajući profesionalnim fotografima i kreatorima sadržaja da ostvare maksimalnu produktivnost u svojim kreativnim radnim tokovima. Nova PRO Ultimate linija ima kapacitet do 512 gigabajta (GB) i izuzetnu brzinu sekvencijalnog čitanja do 200 megabajta u sekundi (MB/s).

-Uz rastući obim sadržaja visoke rezolucije koji se generiše sa uređaja kao što su dronovi, akcione kamere i DSLR foto-aparati, profesionalni kreatori bi trebalo da mogu neometano da rade sa sadržajem velike rezolucije, bilo da upisuju, čitaju ili prenose podatke - rekao je Hangu Son, potpredsednik poslovnog tima proizvoda Memory u kompaniji Samsung Electronics.

-Pošto se kreatori oslanjaju na veliku brzinu i performanse memorijskih kartica, novi proizvodi Samsung PRO Ultimate značajno naglašavaju takve potrebe kroz poboljšane tehnologije kontrolera i višestruke funkcije zaštite.

Prvoklasne brzine čitanja i upisivanja uz interfejs UHS-I

PRO Ultimate naglašava Samsungove tehničke inovacije, postavljajući vodeći standard u industriji sa brzinama čitanja do 200 MB/s, maksimalnom brzinom koja se može postići preko interfejsa UHS-I i brzinom upisivanja od 130 MB/s. Ove pouzdane brzine čitanja/upisivanja visokih performansi, bez obzira na kapacitet, omogućavaju neometan prenos velikih datoteka kao što je 4K video ultra-visoke definicije (UHD) i Full HD (FHD) video sa podrškom za klasu brzine video-snimaka 30 (V30).

Da bi se zadovoljile potrebe potrošača za upravljanjem velikim količinama sadržaja i brzim prenosima na druge uređaje, PRO Ultimate microSD kartica predstavlja klasu performansi aplikacije 2 (A2), što pruža visoke performanse za nasumične operacije čitanja i upisivanja, kao i mogućnost multitaskinga.

Samsung memorijske kartice Foto: Promo/ Samsung

Povećana pouzdanost i izdržljivost

Samsung PRO Ultimate pruža profesionalnim fotografima i kreatorima pouzdane performanse zahvaljujući poboljšanom kodu za ispravljanje grešaka kontrolera (ECC) i funkcijama višestruke zaštite koje obezbeđuju bezbednije skladištenje podataka tokom dužih perioda.

Uz nadogradnju ECC-ovog koda za proveru pariteta niske gustine (LDPC) sa 1 kilobajta (KB) na uređaj od 2 KB, PRO Ultimate nudi poboljšanu izdržljivost za veći obim ciklusa upisivanja i brisanja.

PRO Ultimate prolazi najrigoroznije testove u industriji i nudi bezbrižnu upotrebu čak i u izazovnim okruženjima, sa funkcijama kao što su zaštita od vode do 72 sata na dva metra dubine, dizajn otporan na pad sa visine do pet metara, zaštita od habanja do 10.000 prevlačenja, kao i zaštita od rendgenskih zraka i magneta. Takođe može da radi na ekstremnim temperaturama u rasponu od -25 °C do 85 °C (-13 °F do 185 °F). Uz to, PRO Ultimate SD kartica pruža zaštitu od udara do 1.500 g.

Maksimalna energetska efikasnost sa kontrolerom od 28 nm

Novi kontroler od 28 nanometara (nm) donosi poboljšanje energetske efikasnosti od 37% u poređenju sa prethodnim Samsungovim linijama koje imaju kontroler od 55 nm. Ovo potrošačima daje mogućnost da koriste svoje uređaje tokom dužeg perioda bez potrebe za čestim punjenjem, što korisnicima omogućava da maksimalno iskoriste trajanje baterije svog uređaja.

Samsung memorijske kartice Foto: Promo

Kompatibilnost sa više uređaja

PRO Ultimate SD kartica je kompatibilna sa DSLR foto-aparatima i foto-aparatima bez ogledala, kamkorderima, računarima i laptopovima, čime se maksimalno povećava mogućnost kreiranja, uređivanja i prenosa medija visokih performansi na više uređaja.

PRO Ultimate microSD kartica nudi široku kompatibilnost sa Android pametnim telefonima, tabletima, ručnim konzolama za igranje, akcionim kamerama, dronovima, personalnim računarima i još mnogo toga. Idealan je izbor za profesionalce koji traže pouzdanu i raznovrsnu memorijsku karticu koja će zadovoljiti njihove različite potrebe.

Dostupnost proizvoda

PRO Ultimate microSD kartica je dostupna u tri različita kapaciteta za skladištenje od 128 GB, 256 GB i 512 GB sa preporučenim maloprodajnim cenama proizvođača (MSRP) u rasponu od 20,99 dolara za model od 128 GB do 64,99 dolara za karticu od 512 GB. PRO Ultimate microSD kartica sa čitačem kartica kreće se od 28,99 dolara za 128 GB do 72,99 dolara za 512 GB. PRO Ultimate SD kartica je dostupna u četiri kapaciteta za skladištenje od 64 GB, 128 GB, 256 GB i 512 GB, sa MSRP-om od 18,99 dolara za 64 GB do 84,99 dolara za 512 GB. PRO Ultimate SD kartica sa čitačem kartica kreće se od 26,99 do 92,99 dolara za kartice od 64 GB i 512 GB.

PRO Ultimate microSD kartica će biti dostupna korisnicima širom sveta od danas, dok će PRO Ultimate SD kartica postati dostupna širom sveta u oktobru 2023. godine. Korisnicima će biti dostupna i opcija sa čitačem kartica za sve kapacitete u obe veličine.

Nove PRO Ultimate memorijske kartice imaju desetogodišnju ograničenu garanciju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    2. septembar 2023 | 18:07

    Djilas jos uvek zizi u masti da ce njega narod da glasa,zna se da Vucica narod voli i podrzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA