Vreme čitanja: oko 3 min.

Serija 4 TB SSD 990 PRO kompanije Samsung Electronics donosi vrhunske performanse za gejmere i stvaraoce

Vreme čitanja: oko 3 min.

990 PRO i 990 PRO sa rashladnim elementom mogu se pohvaliti najboljim brzinama nasumičnog čitanja do 1600 K IOPS

  • 0
Samsung memory Foto: Promo/ Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd, svetski lider u naprednoj memorijskoj tehnologiji, danas je najavio puštanje nove ponude od 4 terabajta (TB) u svojoj seriji SSD 990 PRO. Serija 990 PRO je linija PCIe 4.0 SSD diskova visokih performansi koje pokreće Samsungova osma generacija V-NAND (V8) tehnologije i poboljšani vlasnički kontroler.

Nudeći neverovatno velike brzine i vrhunsku efikasnost energije, serija 990 PRO je optimizovana za ogromne količine podataka, kao što su 3D/4K grafički rad, analitika podataka i visokokvalitetne igre, što ovaj SSD disk čini idealnim za današnje računare, laptopove, konzole za igre i računarske sisteme. Sa poboljšanim ocenama ukupnog broja upisanih bajtova (TBW) do 2.400 TB, serija 990 PRO obezbeđuje povećanu pouzdanost i dugovečnost SSD diska, idealan za one sa veoma zahtevnim radnim opterećenjem i potrebom za velikim kapacitetom skladištenja.

„Današnjim gejmerima i kreativnim profesionalcima su potrebni SSD diskovi velikog kapaciteta i visokih performansi, a Samsungov novi 4 TB SSD 990 PRO je savršeno rešenje za čuvanje podataka koje će zadovoljiti njihove potrebe“, rekao je Hangu Son, korporativni potpredsednik tima za brend proizvoda Memory u kompaniji Samsung Electronics. „Kako potražnja za sadržajem visoke rezolucije i izuzetno velikim brzinama obrade podataka nastavlja da raste, NVMe skladištenje visokih performansi postalo je osnovni zahtev.“

Najbolje performanse i kapacitet

Sa Samsungovom V8 tehnologijom i poboljšanim kontrolerom, 4TB 990 PRO nudi skoro maksimalne performanse u PCIe 4.0 interfejsu, sa brzinom sekvencijalnog čitanja do 7.450 megabajta u sekundi (MB/s) i brzinom upisivanja do 6.900 MB/s. Novi prošireni kapacitet od 4 TB pruža povećane brzine nasumičnog čitanja i upisivanja do 1.600 K i 1.550 K IOPS, što ga čini idealnim rešenjem za gejmere, kreativne profesionalce i entuzijaste u tehnologiji koji traže vrhunske performanse i prostor za skladištenje.

Sa najbržim performansama nasumičnog čitanja među potrošačkim SSD-ovima sa PCIe 4.0 interfejsom na tržištu4, 4 TB 990 PRO značajno smanjuje zastoje tokom igre i ubrzava učitavanje video zapisa visokog kvaliteta, povećavajući uživanje i uživljavanje u igru gejmera. Za vrhunske igre koje podržavaju najnoviju tehnologiju učitavanja igara, serija 990 PRO može pomoći u smanjenju kašnjenja, omogućavajući korisnicima da uživaju u iskustvima igranja u realnom vremenu sa konstantno visokim brojem kadrova u sekundi (FPS).

Poboljšana energetska efikasnost i pouzdana termička kontrola

Serija 990 PRO postiže revolucionarnu energetsku efikasnost, uz poboljšanje performansi do 50% u poređenju sa prethodnom serijom 980 PRO. Takođe uključuje premaz od nikla na kontroleru i oznaku za širenje toplote na zadnjoj strani SSD-a, obezbeđujući optimalno održavanje nivoa temperature i minimalne fluktuacije performansi tokom vremena. 990 PRO sa rashladnim elementom je opremljen efikasnim, tankim hladnjakom, koji korisnicima pruža potpuno iskustvo u održivim računarskim i igračkim mogućnostima visokih performansi. Štaviše, disk je kompatibilan sa najnovijim konzolama za igranje, tako da može ubrzati instalaciju i vreme učitavanja igara, a takođe sprečava pad performansi koji može biti rezultat pregrevanja.

Jednostrani 4TB SSD za ultra-tanke laptopove

Zahvaljujući Samsungovom V8 1Tb NAND visoke gustine i kompanijinoj tehnologiji za slaganje memorije, 4 TB 990 PRO je dizajniran sa jednostranim M.2 faktorom oblika, što ga čini tanjim od drugih dvostranih M.2 SSD-ova. Ovo oslobađa korisnike od zabrinutosti koje dvostrani M.2 SSD diskovi mogu izazvati kada se instaliraju u ultra-tanke laptopove, kao što je nemogućnost instaliranja SSD-a ili rizik od oštećenja drugih komponenti. Sa jednostranim M.2 faktorom oblika, aerodinamičan dizajn pruža veliki kapacitet za skladištenje i održive performanse.

Softver Samsung Magician i dostupnost

Softver Samsung Magician obezbeđuje optimalne performanse na SSD diskovima tako što održava firmver, drajvere i druga podešavanja ažurnim, a istovremeno nudi fleksibilnost prilagođavanja optimizacije snage i performansi, prema željama korisnika. Štaviše, softver podržava RGB funkcionalnost za 990 PRO sa rashladnim elementom, tako da igrači imaju mogućnost da prilagode boje i LED efekte. Predviđena da bude objavljena u septembru 2023. godine, nova verzija Magician 8.0 biće integrisano softversko rešenje za SSD, prenosive SSD diskove, memorijske kartice i USB fleš diskove.

Modeli kapaciteta 4TB 990 PRO i 990 PRO sa rashladnim elementom biće dostupni početkom oktobra 2023. godine. Modeli 1 TB i 2 TB serije 990 PRO su trenutno dostupni za kupovinu. Za više informacija, uključujući detalje o garanciji, posetite samsung.com/SSD ili semiconductor.samsung.com/internal-ssd/.

Samsung SSD 990 PRO | 990 PRO sa specifikacijama rashladnog uređaja

Samsung Foto: Screenshot
Samsung Foto: Screenshot

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA