≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Google Bard četbot sada može da "prođe" kroz vaš Gmail, Docs ili Drive u potrazi za odgovorima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi prošireni kapaciteti Bard četbota omogućavaju korisnicima da efikasno pretražuju lične informacije, dok Google insistira na poštovanju privatnosti

  • 0
Google Bard AI model Foto: Carl DMaster / Shutterstock.com

Google je učinio korak napred u oblasti veštačke inteligencije sa najnovijim ažuriranjem svog Bard četbota. Osim što može tražiti odgovore na webu, Bard sada može skenirati vaš Gmail, Docs i Drive kako bi vam pomogao da pronađete informacije koje tražite. Nova funkcionalnost omogućava Bardu da izvršava zadatke poput pronalaženja i sumiranja sadržaja e-pošte ili čak isticanja najvažnijih tačaka dokumenta koji imate sačuvan na Drive-u.

Raznolikost upotrebnih slučajeva za ove proširenja, koje Google naziva "ekstenzijama", mogla bi korisnicima da uštedi vreme i trud potreban za pretragu velike količine e-pošte i dokumenata. Čak možete naložiti Bardu da te informacije koristi na druge načine, na primer, da napravi grafikon ili sažetke. Funkcija je za sada dostupna samo na engleskom jeziku.

Međutim, davanje pristupa ličnim mejlovima i dokumentima otvara pitanja o privatnosti i upotrebi podataka. Na ovo Google odgovara tvrdnjom da neće koristiti ove informacije za obuku Barda, niti će ih videti ljudski pregledači. Takođe, ne morate da uključite integraciju sa Gmailom, Docs-om i Drive-om. Google će prvo zatražiti vašu saglasnost, a u svakom trenutku ovo možete onemogućiti.

Džek Kraučik, proizvodni menadžer Barda, rekao je za The Verge da korisnici mogu direktno pretraživati svoj Gmail postavljanjem pitanja sa prefiksom @mail. Alternativno, možete jednostavno pitati: "Proveri moj e-mail za informacije vezane za moj predstojeći let".

Međutim, proširenja Bardovih mogućnosti nisu ograničena samo na Gmail, Docs i Drive. Google je takođe najavio da će četbot biti povezan sa Google mapama, YouTube-om i Google Flights-om, omogućavajući korisnicima da postave pitanja o letovima, pronađu atrakcije u blizini, pregledaju YouTube video klipove na određenu temu i mnogo toga. Ova tri proširenja će biti omogućena po podrazumevanim postavkama.

Uz to, Google uvodi i novu funkcionalnost za proveru tačnosti Bardovih odgovora. Kada pritisnete dugme "Google It" na podržanim odgovorima, Google će istaći informacije potvrđene pretragom u zeleno, dok će neoverene odgovore označiti u narandžasto. Ovo pruža korisnicima više konteksta o tome šta je Bard možda uradio dobro ili loše.

Google kontinuirano dodaje nove funkcije Bardu od njegovog predstavljanja u februaru, uključujući sposobnost generisanja i ispravljanja koda, kao i kreiranje funkcija za Google Tabele. Nedavno je dodata i podrška za Google Lens, omogućavajući korisnicima da koriste alat za smišljanje ideja za naslove fotografija ili pronalaženje dodatnih informacija o njima.

(Telegraf.rs)

Video: HYCU je prva na svetu firma zadužena za bekapovanje podataka Nutanix i Google Cloud korisnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA