Vreme čitanja: oko 1 min.

X Social Media protiv Ilona Maska: Bitka za zaštitni znak "X" se zahuktava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korporacija X, nekada poznata kao Twitter, suočena je sa tužbom zbog preimenovanja. Tužbu je podnela marketinška agencija iz Floride, X Social Media, tvrdeći da je korporacija Ilona Maska napravila zabunu na tržištu i izazvala gubitak prihoda

  • 0
Ilon Mask, Elon Musk, X, Twitter, društvena mreža X Foto: Leefuji / Shutterstock.com

Prema izvorima Reutersa, X Social Media LLC (XSM), marketinška agencija sa sedištem u Floridi, podnela je tužbu protiv korporacije X Ilona Maska, zbog preimenovanja Twittera. U svojoj žalbi, XSM navodi da je korporacija X prekršila zakon Floride o nelojalnoj konkurenciji, kao i zakon o obmanjujućim i nelojalnim trgovinskim praksama.

U tužbi se dalje navodi da je XSM koristio svoj registrovani zaštitni znak, "X SOCIALMEDIA", kontinuirano od 2016. godine.

Tvrdnje sugerišu da je XSM "već pretrpeo gubitak prihoda koji se može povezati sa X Corp. rebrandingom i upotrebom oznake X."

Koliko je zapravo snažan slučaj X Social Media ostaje da se vidi. Profesorka prava Aleksandra Roberts ranije je izjavila za The Verge da bi "zasićeno tržište" sa zaštitnim znacima koji sadrže "X" moglo otežati bilo kojoj pojedinačnoj X brendiranoj usluzi da sprovede tvrdnju protiv druge, bilo da je u pitanju Maskov X ili kompanija poput X Social Media.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA