≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Netflix ponovo povećava cene: Evo kako se menjaju planovi i tarife

Vreme čitanja: oko 1 min.

Netflix je najavio povećanje cena za dva svoja paketa, oslanjajući se na nedavni rast broja pretplatnika

  • 0
Netflix kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Striming gigant Netflix je najavio povećanje cena za svoje Basic i Premium pakete. Prema podacima iz najnovijeg kvartalnog izveštaja, cena Basic paketa za one koji su već pretplaćeni raste sa 10 na 12 dolara, dok će Premium paket sada koštati 23 dolara mesečno, umesto dosadašnjih 20 dolara. Za korisnike sa ad-supported (jeftiniji paket sa reklamama) i Standard paketima, cene ostaju nepromenjene na 7 i 15,49 dolara.

Cene osnovnog i premium plana u Velikoj Britaniji i Francuskoj takođe će biti povećane. U Velikoj Britaniji, korisnici će sada plaćati 7,99 funti i 17,99 funti, dok će u Francuskoj cene biti 10,99 evra i 19,99 evra. Netflix je najavio da će slične promene biti sprovedene u Nemačkoj, Španiji, Japanu, Meksiku, Australiji i Brazilu sledeće nedelje, što verovatno znači da uskoro možemo očekivati poskupljenje i u Srbiji.

Netflix u svom izveštaju ističe da je "naša početna cena izuzetno konkurentska u odnosu na druge striming servise". Ovo je prvo povećanje cena od početka 2022. godine, i dolazi nakon što je kompanija uspela da ograniči deljenje lozinki među korisnicima, što je rezultiralo značajnim povećanjem broja pretplatnika.

Zanimljivo je da su plaćeni pretplatnici kompanije porasli na 247,15 miliona, što predstavlja značajan godišnji rast od 10 procenata. Uprkos ovom uspehu, Netflix se suočava sa sve većom konkurencijom na tržištu, ne samo od strane drugih striming servisa kao što su Disney+, Hulu i Max, koji su takođe povećali svoje cene u poslednjih 12 meseci, već i od strane drugih servisa kao što su Xbox Game Pass, PlayStation Plus, Spotify, YouTube Premium i Apple Music, koji su svi podigli svoje pretplatničke tarife.

Ovaj poslednji potez od strane Netflix-a je deo šire strategije prilagođavanja, koja uključuje i uvođenje ad-supported planova i strože mere protiv deljenja lozinki. Kompanija čak planira i da se proširi u maloprodaju, što je za striming industriju neuobičajen korak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA