Vreme čitanja: oko 2 min.

ChatGPT i dalje uživa ogromnu popularnost: Četbot koristi 100 miliona korisnika nedeljno

Vreme čitanja: oko 2 min.

ChatGPT i dalje uživa ogromnu popularnost i još uvek nije ni proslavio svoj prvi rođendan kao javna usluga

  • 0
ChatGPT Android Foto: Adeel Ahmed photos / Shutterstock.com

Generalni direktor kompanije OpenAI, Sem Altman, objavio je u ponedeljak, na prvoj razvojnoj konferenciji kompanije, da ChatGPT sada ima preko 100 miliona korisnika nedeljno.

Ove brojke su objavljene kao deo predstavljanja novih funkcija, uključujući platformu za izradu prilagođenih verzija ChatGPT-a za specifične zadatke i GPT-4 Turbo, novi model koji ima znanje o svetskim događajima do aprila 2023. godine i koji je znatno sposobniji.

ChatGPT je brzo stekao reputaciju kao najbrže rastuća aplikacija za potrošače ikada, sa procenjenih 100 miliona mesečnih korisnika u samo dva meseca od lansiranja pre skoro godinu dana. Poređenja radi, Facebook-u je bilo potrebno oko četiri i po godine da dostigne 100 miliona korisnika nakon lansiranja 2004. godine, Twitteru preko pet godina, a Instagramu malo više od dve godine.

Microsoft je saopštio da je njihov pretraživač Bing, koji je ranije ove godine dodao funkcije generativne AI zahvaljujući OpenAI-jevom GPT-4 modelu, prešao prag od 100 miliona dnevno aktivnih korisnika u martu, više od decenije nakon svog lansiranja 2009. godine.

Iako je rekord ChatGPT-a nadmašila aplikacija Threads kompanije Meta, koja je privukla 100 miliona korisnika za manje od nedelje dana nakon lansiranja u julu, čini se da je popularnost Threads-a opala u mesecima koji su usledili, sa nešto manje od 100 miliona mesečno aktivnih korisnika u oktobru.

Bez obzira na način tumačenja brojki, ChatGPT i dalje uživa ogromnu popularnost i još uvek nije ni proslavio svoj prvi rođendan kao javna usluga.

Ovo nije prvi put da se povezuju veliki brojevi korisnika sa OpenAI-jevim četbotom. Još u februaru, Similarweb je procenio da je alat već dostigao cilj od 100 miliona jedinstvenih posetilaca u jednom mesecu i 25 miliona posetilaca dnevno. Nove brojke su, međutim, značajne jer predstavljaju zvanične informacije od samog OpenAI-ja, a ne procenu treće strane.

Objavljivanje ovih brojki izgleda kao pokušaj da se suprotstavi nedavnim medijskim izveštajima koji tvrde da popularnost ChatGPT-a počinje da opada od njegovog lansiranja u novembru prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA