≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Google kaže da najnovije usporavanje YouTube-a nije povezano sa blokatorima reklama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Google je korisnicima predložio da za rešavanje problema posete njihov centar za pomoć i prate preporučene korake za otklanjanje tehničkih smetnji

  • 0
YouTube, reklame, aplikacija Foto: PixieMe / Shutterstock.com

U poslednjih nekoliko dana, korisnici YouTube-a su se suočili sa značajnim usporenjima prilikom učitavanja sadržaja, što je izazvalo niz spekulacija o mogućim uzrocima. Jedna od pretpostavki koja se pojavila među korisnicima na društvenim mrežama bila je da Google možda namerno usporava platformu za one koji koriste blokatore reklama. Međutim, Google je zvanično demantovao ove tvrdnje, ističući da usporenja na YouTube-u nisu povezana sa njihovim naporima oko detekcije blokatora reklama.

Izjavu kompanije preneo je Android Central, gde je naglašeno da su poteškoće u učitavanju sadržaja na YouTube-u nezavisne od detekcije ad-blokera. Google je korisnicima predložio da za rešavanje problema posete njihov centar za pomoć i prate preporučene korake za otklanjanje tehničkih smetnji.

Dodatno, istaknuto je da su neki korisnici koji koriste AdBlock i AdBlock Plus mogli da iskuse i veća usporenja, posebno ako su koristili oba blokatora istovremeno. Međutim, Rejmond Hil, razvojni programer uBlock Origin, naglašava da problem leži u načinu funkcionisanja ad-blokera, a ne u Google-ovim kodovima.

Zaključno, dok Google odbacuje teoriju da su ad-blokeri uzrok problema, korisnicima se savetuje da prate smernice kompanije za otklanjanje poteškoća i pažljivo biraju alate za blokiranje oglasa kako bi osigurali optimalno korisničko iskustvo na YouTube-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA